PUBLICITAT

Ordino

Ordino en carruatge

El comú vol oferir durant tot l’estiu una activitat que consisteix en una passejada pel poble i voltants en un vehicle d’època arrossegat per cavalls

Per ESTHER JOVER MARTIN

Prova pilot de carruatge arrossegat per cavalls que es va fer l’estiu del 2013 a Ordino.
Prova pilot de carruatge arrossegat per cavalls que es va fer l’estiu del 2013 a Ordino. | CORNELI CEBRIÀ
L’estiu del 2013 es va organitzar una prova pilot, durant un parell de dies, per passejar per Ordino en un carruatge arrossegat per dos cavalls. La iniciativa va agradar i ara, el Comú d’Ordino, vol implantar l’activitat perquè formi part de l’oferta turística permanent d’estiu. L’últim número del BOPA, publicat ahir, conté l’edicte amb «la convocatòria del concurs públic per a l’adjudicació de passejades amb carruatge tirat per cavalls a Ordino». Les ofertes es poden presentar fins al 12 de juny.
 
«El que vam fer fa dos anys va ser una prova pilot, i el carruatge circulava pel carrer Major i poc més. Ara volem que faci un circuit per tot el poble i, si es pot, que arribi fins a Segudet i la capella de Santa Bàrbara, en un passeig de 20.25 minuts», va explicar ahir la cap del departament de Turisme del Comú d’Ordino, Cristina Ariño.
 
L’empresa adjudicatària –el més probable, una hípica– oferirà el servei una temporada, de l’1 de juliol al 13 de setembre del 2015, amb possibilitat de renovació tàcita any per any fins a un màxim de 5 anys. En l’oferta, a més de la proposta econòmica, els licitants hauran de detallar: la descripció del carruatge i cavalls que s’utilitzaran; la proposta del recorregut i proposta d’indret de càrrega i descàrrega de viatgers; la proposta d’horaris i freqüentació de les passejades, i el càlcul de quant costarà el tiquet per viatge per adults i infants i com es vendran. «La idea és que el servei s’autofinanciï amb la venda dels tiquets», va aclarir Ariño. 
 
El plec de bases estableix diversos condicions per exercir l’activitat: «Les passejades hauran de ser amb carruatge de fusta tirat per dos cavalls amb una capacitat mínima de quatre persones per viatge més el menador». El carruatge haurà de tenir els permisos de Govern per realitzar aquest tipus d’activitat amb viatgers. «El menador serà personal contractat per l’empresa adjudicatària, capacitat i amb experiència per portar aquest tipus de carruatges amb gent. Els cavalls hauran d’estar inscrits al registe Padral del Govern i l’empresa adjudicatària es farà càrrec de la seva manutenció i necessitats. Mentre facin el servei de passejades els cavalls hauran de portar obligatòriament el sac de recollida d’excrements».
 
La corporació ordinenca també exigeix que el primer passeig sigui a les deu del matí i l’últim a les 17.30 de la tarda. «Volem que el turista es quedi al poble, que no només visiti el carrer Major i la Casa Museu d’Areny-Plandolit», va afegir la responsable de Turisme. «Volem que sigui una activitat ben visible, atractiva. A veure quines propostes ens presenten les hípiques».
La vestimenta d’època, tant per al menador com per als passatgers, també puntua. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT