PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Increment d’un 1,5% en el nombre d’assalariats

La importació de carburants, a l’alça: ha crescut un 7,2%

Per EL PERIÒDIC

Dispensadors de diferent tipus de carburant d’una àrea de servei del Principat.
Dispensadors de diferent tipus de carburant d’una àrea de servei del Principat. | TONY LARA
La xifra de persones assalariades inscrites a la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS), va registrar un augment d’un 1,5% al mes de febrer de 2015, en relació amb el mateix mes de l’any passat. Les dades publicades ahir pel servei del departament d’Estadística reflexen, així doncs, un nombre total de 37.502 persones registrades a la seguretat social durant el mes de febrer. Segons les xifres, la mitjana d’assalariats d’acord amb les dades dels últims 12 mesos, és de 35.430, amb una variació positiva del +1,1%.
 
El sistema financer i les activitats immobiliàries i serveis empresarials són els dos sectors que van experimentar un augment més pronunciat en l’atracció d’assalariats durant el mes de febrer, amb un creixement del 9,6% i del 8,8%, respectivament. Per contra, la producció i distribució d’energia elèctrica, gas i aigua,  amb un -4,7%; llars que ocupen personal domèstic, amb un -3,1%; i hoteleria, amb el -2,8%, són els àmbits que més assalariats van perdre al febrer, empesos per l’estacionalitat.
 
Per últim, la notificació del servei d’Estadística informa que el salari mitjà declarat a la CASS pel mes de febrer del 2015, es va situar en els 1.902,70 €, amb una variació del -1,3% respecte al salari mitjà del mes de febrer del 2014, que va ser de 1.927,81€.
 
Importació de carburants/ La importació de carburants durant el mes d’abril també va acabar amb resultats positius. En total es van adquirir 13,88 milions de litres, el que suposa una variació percentual positiva del +7,2% respecte al mes d’abril de l’any anterior, segons informa una nota de premsa del departament d’Estadística.
 
Pel que fa a les dades acumulades dels darrers dotze mesos, la importació de carburants va ser de 175,54 milions de litres, el que suposa una variació percentual negativa del -1,5% respecte als 178,26 milions de litres importats durant el mateix període de l’any anterior. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT