PUBLICITAT

La Massana

Ser competitius «perquè la gent estigui satisfeta del nostre treball»

Amb els deures fets, al MoraBanc li espera el Barça amb l’únic incentiu d’acabar el curs amb bon regust

Per Iván Moure

Trías i Green gaudeixen com a parella d'un partit de pàdel contra dos dels seus companys del MoraBanc, ahir a AnyósPark.
Trías i Green gaudeixen com a parella d'un partit de pàdel contra dos dels seus companys del MoraBanc, ahir a AnyósPark. | BCA
La temporada s’està fent massa llarga per al BC MoraBanc Andorra des de fa tres setmanes, quan la victòria al Poliesportiu contra el Sevilla Baloncesto va certificar matemàticament la permanència a la Lliga Endesa. Ha estat una campanya molt exigent, plena dels daltabaixos típics d’un equip novell, amb molts moments d’enorme tensió, una lluita des del primer dia per eludir les posicions de descens que ha fet patir a tot el país... Per tant hi ha un esgotament lògic del vestidor, sobretot a nivell mental. 
 
Amb els deures fets, els jugadors es va relaxar tot i que quedaven tres jornades de la fase regular. Després de la derrota a la pista del Madrid i la del dissabte passat contra l’Obradoiro per acomiadar-se de l’afició, queda l’última jornada al Palau Blaugrana, el pròxim diumenge en principi a les sis de la tarda. I trobar un antídot per a aquest aroma d’irremeiable tranquil·litat sembla ser una missió gairebé impossible d’evitar. «No reconèixer que ens hem relaxat seria faltar a la veritat. Estàvem atapeïts, amb tensió, superant una situació delicada important i ens hem destensat. Tots hem respirat una mica i en l’esport d’elit, a la que respires i et destenses deixes d’estar al nivell competitiu que s’exigeix. Això és el que ens va faltar dissabte», va al·legar de la derrota en el darrer partit a casa. «I això sap greu, perquè la cirereta era fer un bon partit i guanyar l’Obradoiro... No vam saber donar continuïtat a la línia de joc que estàvem mostrant en els darrers mesos, però igualment la gent va gaudir d’un bon espectacle amb tot el que es va muntar entorn al partit». 
 
Per al preparador egarenc, cal recuperar les sensacions dels darrers dos mesos, les que van sorgir arran de la derrota –la vuitena seguida– que va provocar entrar en descens directe, en la jornada 21 (15 de febrer) després de caure a Gran Canària. «Espero que donem una bona imatge al Palau i competir, que és una cosa que hem fet en el 90 o 95% dels partits d’aquesta temporada».
 
PINZELLADA DEL FUTUR DEL VESTIDOR

No ha acabat la temporada i per a molts tècnics, fins que això no succeeix prefereixen estalviar-se comentaris al respecte, cosa que no va passar ahir amb Peñarroya. Més distès que de costum, ja sense la pressió de la classificació, sense aquella cara seriosa i de concentració que mostra habitualment, el tècnic no va fugir de cap pregunta.  En tot cas, va avançar que no hi ha pressa per pensar en la temporada 2015-2016. «Hi ha temps. La mateixa normativa de la Lliga Endesa està dissenyada perquè a nivell de contractacions, hi ha situacions d’anar al tempteig, les ofertes per jugadors teus i d’equips rivals... Hi ha unes pautes establertes que fins que no acaba la competició no s’engega el procés de fitxatges». Per això, Peñarroya aconsella mirar el futur amb calma. «No anirà malament desconnectar tots un temps i després, tant el club com els jugadors ja es plantejaran la seva idea de futur».
 
Està clar que hi ha tal desgast que el vestidor tricolor està demanant l’hora.  Entrenar sense objectius es fa complicat, tot i que ara hauria de tocar gaudir, d’anar a un pavelló de l’entitat del Palau Blaugrana a competir sense res a perdre. Però com diu Peñarroya, «és maco» acomiadar un primer any exitós en el retorn a l’elit a la pista d’un gran, «competint i donant bona imatge, com contra el Madrid».  Això dóna respecte, necessari per fer-se fort a l’ACB.

AMB ELS DEURES FETS, LA RAQUETA PER LA CISTELLA

Ahir va ser un dia ben diferent en l’entre setmana del MoraBanc. Tocava visita a AnyósPark, un dels patrocinadors, en una jornada que Peñarroya va definir d’«important» perquè tocava «visitar i agraïr» als espònsors el recolzament, «vital perquè el club vagi endavant». La salvació és un fet, per això va afegir: «Podrem fer una sessió diferent i gaudir de les instal·lacions», amb un torn suau de peses i un altre de pàdel, com s’aprecia a la foto amb la parella eventual Trías-Green.

PEÑARROYA VOL COMPLIR L'ANY QUE LI QUEDA

Una de les grans qüestions ara que el BC MoraBanc Andorra està salvat matemàticament i sap que la pròxima temporada continuarà a l’ACB és la continuïtat del tècnic, que ha estat pilar alhora de redreçar el rumb quan tot estava més coll amunt que mai i acabar aconseguint l’objectiu. Joan Peñarroya compleix la cinquena temporada i ha tingut tres contractes, cada un d’ells de dos anys, de que va arribar al 2010. Ara mateix, per tant, està lligat al club andorrà fins el juny del 2016.
 
En el món del bàsquet, però, les situacions poden capgirar-se en 24 hores, com a punt va estar de passar fa dues temporades quan el Manresa va intentar fitxar-lo quan el BC Andorra estava a la LEB Or. Peñarroya insistèix en què després del partit al Palau convé un temps de desconnexió; amb tot, té clar que la seva idea és complir el que li queda de contracte: «Jo estic a gust, tinc ganes de treballar i de millorar, i el club crec que també està en la mateixa línia», va indicar obrint les portes a la seva continuïtat. Sembla també que hi ha sintonia amb l’entitat que presideix Gorka Aixàs, disposada a mantenir l’actual inquil·lí de la banqueta tricolor: «Quan acabi la temporada seurem i parlarem, però la situació és de normalitat», va assegurar el tècnic.

Quant als jugadors, Sada és l’únic que també té contracte en vigor, mentre que Georgios Bogris i Thomas Schreiner tenen una opció de renovació. La resta acaba contracte. Amb tot, Peñarroya va avançar alguns aspectes de la pròxima temporada: «Crec que és bo que els equips tinguin continuïtat i així ho entén també el club. Després és inevitable tenir algunes altes i algunes baixes, les quals sempre aprofitem per intentar millorar l’equip, dins de les nostres possibilitats».

 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT