PUBLICITAT

Canillo

La inversió principal d’ENSISA serà un edifici de serveis

Estarà situat a l’aparcament del Tarter, sota del telecabina

Per El Periòdic

Els treballs de preparació del terreny per a la construcció de l’edifici ja han començat, amb el desmunt d’un terraplè.
Els treballs de preparació del terreny per a la construcció de l’edifici ja han començat, amb el desmunt d’un terraplè. | Tony Lara
La inversió principal que farà ENSISA de cara la temporada d’hivern vinent anirà destinada a la construcció d’un nou edifici de serveis al peu del telecabina del Tarter. Segons fonts pròximes a la societat, consultades ahir per l’Agència ANA, l’edifici estarà situat a l’aparcament del Tarter, per sota just de la sortida del telecabina, i albergarà el servei d’atenció al client i les taquilles. 
 
El domini esquiable de Grandvalira, i més concretament el sector del Tarter, estrenarà, la propera temporada 2015-2016, un nou edifici de serveis per als usuaris de les pistes d’esquí. El projecte preveu la construcció d’un edifici d una planta sota mateix de la sortida del telecabina d’aquest sector, que albergarà el servei d’atenció al client, les taquilles i una cafeteria. Tot i que el cost de l’obra no ha transcendit, es tracta de la inversió més important que farà ENSISA per a la nova temporada d’hivern.
 
De moment ja s’han fet els treballs de desmunt del terraplè sobre el qual es trobava el peu del telecadira, per tal que l’accés es faci al mateix nivell que l’aparcament, i s’han enderrocat les taquilles que donaven servei des de la inauguració del giny, la temporada 2004-2005. 
 
Segons va informar l’ANA ahir, es preveu que la construcció de l’edifici, que es vol que tingui un disseny emblemàtic, comenci durant les properes setmanes, un cop s’hagi adjudicat l’obra, per tal que estigui enllestit de cara a la temporada vinent. D’aquesta manera, la sortida del telecabina del Tarter es dotarà d’un edifici de serveis, de la mateixa manera que ja disposen els altres dos telecabines que gestiona ENSISA, situats a Soldeu i Canillo.
 
Nou telecadira al Pla dels Espiolets / D’altra banda, el Comú de Canillo ha tornat a sotmetre a informació pública el projecte d’ENSISA de reordenació del Pla d’Espiolets, després que el Govern d’Andorra emetés un informe desfavorable pel que fa a la construcció d’un nou telecadira i la millora d’un tram de la pista Gall de Bosc. 
 
Un cop s’autoritzi l’obra, ENSISA tirarà endavant els treballs de construcció d’aquest nou giny, un telecadira de pinça fixa al Planell de la Font, tot i que es descarta que es pugui fer l’obra per a la temporada vinent. 
PUBLICITAT
PUBLICITAT