PUBLICITAT

CANILLO

La Peña Al-Andalus recupera la missa rociera i la romeria

La romeria va finalitzar a Sant Joan de Caselles, on van cantar la Salve Rociera

Per EL PERIÒDIC

Un grup inicia la romeria des de Meritxell fins a AINA, ahir.
Un grup inicia la romeria des de Meritxell fins a AINA, ahir. | TONY LARA
L’Associació Sociocultural Al-Andalus Andorra ha recuperat la tradició del Rocío celebrant l’espectacular missa rociera al santuari de Meritxell i una romeria posterior fins a la casa de colònies AINA.

Per la Pasqua de Pentecosta se celebra, tradicionalment, la famosa romeria del Rocío, a Almonte (Huelva), que atreu milers de persones que van a venerar la Verge a l’ermita andalusa que porta el seu nom. La imatge de la Verge surt en processó pels carrers de la població, recolzada sobre les espatlles dels beats. El trasllat de la Verge del Rocío (coneguda també com la de la Blanca Paloma o la Reina de las Marismas) posa el punt i final a la peregrinació que té lloc a Almonte cada maig.

La Peña Al-Andalus també ha homenatjat la Verge del Rocío. Ahir al migdia va celebrar una missa rociera a Meritxell, cantada, colorida i animada. El grup va fer una ofrena a la Verge de Meritxell i, tot seguit, amb una imatge de la Verge del Rocío al capdavant, es va iniciar la romeria pel Camí Ral fins a Canillo, fent parades per cantar a les ermites, creus i oratoris que hi ha per tot el camí. La romeria va finalitzar a l’església de Sant Joan de Caselles, on els van esperar els participants que no van voler fer el camí i on van cantar la clàssica Salve Rociera. La festa va acabar amb un dinar de germanor a AINA.

A mitjans d’abril, l’entitat cultural andalusa va celebrar una missa rociera a l’església parroquial de Sant Julià de Lòria, oficiada per mossèn Pepe Chisvert –que ahir també va ser a Meritxell, amb mossèn Ramon–, dins dels actes programats a la Fira de Primavera. L’ofici litúrgic va comptar amb la participació d’un cor de cant i dos músics que van interpretar diverses peces en forma de pregàries.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT