PUBLICITAT

CANILLO

El Palau de Gel renovarà el sistema de refrigeració

El preu de les obres serà d’uns 90.000 euros, tot i que el crèdit serà major

Per EL PERIÒDIC

Sessió del Comú de Canillo
Sessió del Comú de Canillo | ANA/M.T.
El Comú de Canillo va donar llum verda ahir a l’autorització de l’endeutament del Palau de Gel per poder portar a terme el canvi de sistema de refrigeració que, en principi, començarà la setmana vinent. Aquest sistema fa servir un gas que la Unió Europea va obligar a substituir abans del 2015, per tal d’adequar-se a la normativa actual. El cònsol menor de Canillo, David Palmitjavila, va dir que «es va treure a concurs a finals de l’any passat. Es va fer la tria de les empreses i a principis d’any es va escollir l’empresa i es va fer el canvi de gas». També va explicar que aquest canvi suposarà també una renovació del sistema de compressors perquè té més de 24 anys. 

Per aquest motiu, Palmitjavila va reconèixer que «per a adquirir tot el nou sistema era necessari demanar un crèdit». El cost de les obres ascendeix a 290.000 euros, tot i que segons el cònsol menor, «el crèdit és una mica més elevat per aprofitar i fer altres remodelacions pel que fa als sistemes de ventilació». En aquest sentit, Palmitjavila va explicar que «és necessari un crèdit que anirà a càrrec del mateix Palau de Gel».
Aquestes obres no afectaran el funcionament de les instal·lacions del Palau de Gel, que continuarà prestant els serveis habituals fins al cap de setmana de l’11 de setembre, quan tindrà lloc el tancament de la pista de gel. Està previst que es pugui procedir de nou a l’obertura a finals del mes d’octubre per tal que, segons Palmitjavila, «en la Fira de Canillo podem tornar a fer la jornada de portes obertes». El cònsol menor va explicar que aquestes millores es faran en temporada baixa i per tant, «esperem que no suposi gaire pèrdues econòmiques». Tanmateix, va assegurar que els principals ingressos provenen del cap de setmana i de la celebració d’aniversaris, «i ja s’estan buscant altres alternatives». Pel que fa al patinatge escolar, Palmitjavila va donar a conèixer l’acord al qual s’ha arribat amb el Ministeri per tal de canviar les dates a finals d’any, i així, que «repercuteixi el mínim possible». Canillo adjudica les obres de l’últim tram de carretera fins a Els Plans amb un cost de 600.000 euros. 
 
Treballs de prolongació de serveis/ D’altra banda, durant la sessió de Consell de Comú es va procedir a l’adjudicació del concurs per a la realització dels treballs de prolongació de serveis de la CS 261 fins al poble d’Els Plans. Es tracta de la millora i separació dels serveis de clavegueram, aigües pluvials i aigües residuals, i suposa un tram de 300 metres abans d’arribar a Els Plans. L’empresa adjudicatària va ser Locubsa. Aquestes obres s’iniciaran a finals de juny, duraran, en principi, vuit mesos, i s’aprofitaran aquestes intervencions perquè Andorra Telecom i FEDA puguin millorar els seus serveis a la zona. Per tant, el cost total és de 600.000 euros aproximadament, tot i que 440.000 euros aniran a càrrec del Comú i de la resta se’n faran càrrec les parapúbliques -120.700 euros FEDA i 64.700 euros Andorra Telecom-. 

Per la seva part, el conseller d’obres del Comú de Canillo, Salvador Brillas, va explicar que amb aquestes obres la separativa d’aigües queda totalment finalitzada a la zona de Ransol, tot i que «s’està treballant a la resta de la parròquia». Aquesta setmana s’ha aprovat adjudicar els treballs de redacció del projecte de millora de tot el barri antic de Canillo, juntament amb el separatiu d’aigües pluvials i residuals. Brillas va afirmar que segueixen treballant i que «la millora del centre històric és conseqüència de la separativa, una de les millores que ens falten per tenir entre el 80 i el 85% de la parròquia acabada».
Es tracta d’un projecte a llarg termini, previst amb tres o quatre exercicis, ja que suposa una inversió elevada de fins 2,5 milions d’euros. El conseller Brillas va assegurar que la idea que tenen prevista és «si ens dóna temps abans d’acabar la legislatura», fer una mostra a un petit espai per veure com quedaria en un futur tot el cas antic de Canillo. Es preveu tenir-ho tot enllestit l’any 2020. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT