PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

Els empleats de BPA volen que Martí es comprometi per escrit

Els portaveus de la plantilla recorden que viuen un moment tens

Per EL PERIÒDIC

Els representants dels treballadors sortint de l’edifici administratiu del Govern, ahir.
Els representants dels treballadors sortint de l’edifici administratiu del Govern, ahir. | ANA/M.B.
Acompanyats del seu advocat, Manuel Pujadas, el col·lectiu de treballadors de la Banca Privada d’Andorra (BPA) va mantenir ahir una trobada amb el cap de Govern, Toni Martí. L’objectiu era traslladar la inquietud dels empleats arran del «moment tens» que estan vivint i per tal de demanar al màxim representant del país que es comprometi per escrit a tirar endavant les seves demandes en relació al futur laboral dels treballadors.

Els representants asseguren que la situació que està patint l’entitat financera està posant molt nerviosos no només els empleats sinó també els clients, segons va informar l’ANA. Un dels portaveus del col·lectiu, Xavier Bonell, va reconèixer que de moment, «per escrit no tenim res, però sí que hi ha promeses fetes públicament per part del Govern». Per tal que el Govern es comprometi per escrit a complir amb aquestes peticions, Bonell va recordar algunes de les promeses, com el fet d’estar treballant en un nou Codi de relacions laborals i la intenció d’allargar la cobertura sanitària per als aturats. «Això ja és un pas però no és el definitiu», va subratllar.

A més, Bonell va afegir que esperaran la reunió amb l’Agència de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB) per poder tenir més informació i saber quina decisió es pren en relació amb l’entitat. En aquest sentit, el ministre de Finances, Jordi Cinca, va transmetre un comunicat a l’AREB perquè tingui en compte els treballadors com a interlocutors. Bonell va afirmar que «això per a nosaltres ja és un pas, i serà amb l’AREB amb qui concretarem les nostres demandes o part d’elles». Els representants dels empleats es troben a l’espera de poder mantenir una reunió amb la nova agència per «poder tenir més informació al respecte», com va assegurar Xavier Bonell.

En la reunió d’ahir, que va tenir lloc a l’edifici administratiu del Govern, i malgrat «que s’han obtingut pocs fruits», Bonell va reconèixer que la trobada amb Martí havia estat positiva perquè «l’hem trobat receptiu i ens entén» El cap de Govern va emplaçar els treballadors a veure els resultats dels compromisos que demanen en la imminent reunió que volen mantenir amb l’AREB. En principi, aquesta trobada es podria produir a finals d’aquesta setmana o principis de la que ve.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT