PUBLICITAT

Andorra la Vella

Ramon Cierco denuncia un tracte injust per part dels Estats Units

L’accionista de BPA es mostra «sorprès» per les al·legacions de blanqueig

Per EL PERIÒDIC

Ramon Cierco, en una imatge d'arxiu
Ramon Cierco, en una imatge d'arxiu | TONY LARA
Un dels principals accionistes de BPA, Ramon Cierco, que juntament amb el seu germà, Higini Cierco, posseeix aproximadament el 75% de l’empresa, assegura que està «sorprès» per les al·legacions de blanqueig de capitals per part dels EUA. L’accionista, que va escollir el diari nord-americà ‘The Wall Street Journal’ per fer les primeres declaracions des que va esclatar el cas BPA, va assegurar que l’entitat ha estat tractada injustament per part de les autoritats nord-americanes. A més, Ramon Cierco va insistir que les auditories periòdiques de KPMG i Deloitte no van mostrar mai indicis de blanqueig de capitals, mentre que el seu germà, Higini Cierco, va refusar fer declaracions.

‘The Wall Street Journal’ va parlar amb un dels màxims accionistes de BPA, Ramon Cierco, que va afirmat que no creu que es blanquegessin diners a través de l’entitat i que no sap si mai es van pagar els suborns dels quals va acusar el FinCEN nord-americana.

A més, Cierco va fer referència a les auditories antiblanqueig, que van mostrar que «tot estava net» i que, segons el banquer, són la raó per la qual no van prendre mesures. «Si haguéssim sabut d’aquest comportament, hauríem actuat», va insistir l’accionista al diari nord-americà. Per això, els advocats dels germans Cierco van enviar correus a KPMG i Deloitte, responsables de diferents auditories entre 2000 i 2013, per demanar més informació sobre aquestes tasques de control. Segons fonts properes als auditors consultades per ‘The Wall Street Journal’, però, no van ser contractades per verificar tots els fons que passaven per l’entitat, sinó únicament per comprovar una mostra d’aquestes transaccions.

El diari econòmic explica, a més, la «sorpresa» de Ramon Cierco per la nota del FinCEN, perquè no hi va haver cap tipus d’advertència d’aquest o altres reguladors que BPA seria acusada de males conductes. Ramon Cierco també va aprofitar l’entrevista per denunciar que Andorra és un «blanc fàcil» per a les autoritats dels EUA. «Andorra és un país petit», afegeix Cierco, «no té mar, ni petroli, ni materials miners, ni empreses nord-americanes». L’accionista reitera el desig que l’entitat continuï existint, tot i que no sap si podrà ser sota el nom BPA.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT