PUBLICITAT

LA SEU D'URGELL

L’Audiència de Lleida envia al jutjat de la Seu l’ordre de presó per a Ausàs

L’exalcalde tindrà deu dies per ingressar a un centre penitenciari

Per EL PERIÒDIC

Jordi Ausàs, a l'esquerra, i el seu advocat, durant el judici a Lleida.
Jordi Ausàs, a l'esquerra, i el seu advocat, durant el judici a Lleida. | ACN
El jutjat de la Seu d’Urgell va rebre ahir de l’Audiència de Lleida la resolució perquè l’exalcalde de la ciutat i exconseller de Governació, Jordi Ausàs, ingressi a la presó. Un cop el jutjat hagi comunicat l’ordre a Ausàs –presumiblement ahir mateix o la setmana que ve–, l’exalcalde tindrà deu dies per ingressar en un centre penitenciari voluntàriament.

L’Audiència de Lleida va rebre el passat dilluns la sentència del Tribunal Suprem (TS) que confirma la condemna de quatre anys de presó i una multa de 195.000 euros per a Ausàs, condemant pels delictes de contraban de tabac i pertinença a grup criminal. El TS va considerar provat que els vuit condemnats formaven part d’un grup que es dedicava a la importació i distribució il·lícita de tabac de contraban d’Andorra.

 La Sala Penal del TS ha desestimat el recurs presentat per la defensa d’Ausàs i assegura que l’exalcalde urgellenc era l’encarregat de donar sortida al mercat interior el tabac que movia el grup i que, per tant, tenia un paper rellevant dins de l’organització. La defensa d’Ausàs pot presentar ara un recurs al Tribunal Constitucional si considera que el procés ha vulnerat algun dret constitucional. L’Audiència de Lleida va anunciar la sentència el juny de l’any passat, un mes després de la celebració del judici.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT