PUBLICITAT

Ordino

Ordino Jardins d’Art presenta els 25 seleccionats per exposar

Entre els artistes hi ha un total de 16 representants nacionals

Per EL PERIÒDIC

Un artista treballant en una pintura.
Un artista treballant en una pintura. | COMÚ D'ORDINO
El jurat de la convocatòria artística Ordino Jardins d’Art, format per Carme Tinturé, de la Galeria Pilar Riberaygua, Toni Cruz, de la Galeria Mama Maria, Rosa Mujal, responsable de La Capsa, i Mari Soto, cap d’Activitats del Comú d’Ordino, va seleccionar 25 artistes dels 43 presentats. La primera edició d’aquests premis visuals amb format de mercat tindrà lloc els dies 12 i 13 de setembre en places i carrers del poble d’Ordino. 
 
El jurat va destacar la gran quantitat de disciplines presentades que van de la pintura a l’escultura, la instal·lació o el grafit amb gran notorietat de la fotografia, i la concurrència, en una primera edició, d’altres països com ara Argentina, Espanya i França.
 
La llista nacional tindrà 16 representants després d’haver descartat cinc dossiers. Entre els quals destaquen Zoe, Alfons Valdés, Maite Luque, Mercè Ciaurriz i Mònica Armengol. També hi participaran els fotògrafs Montserrat Altimiras, Susanna Ferran, Jean-Luc Herbert i Miquel Mercè; les gravadores Neus Mola i Silvia Guillem, amb una instal·lació; la dissenyadora amb pintura sobre seda Anna Mangot; els il·lustradors Montse Mayol i Marc Vidal; la ceramista Gemma Piera, i el pintor Jesús Campos. Fora de concurs, hi participarà l’ordinenc Jaume Campmany, pintor paisatgista que no s’ha inclòs per trobar-se fora de l’estil de les galeries que atorgaran el premi.
 
Els participants poden optar a dos premis en metàl·lic, al millor artista amb 2.500 euros, i un segon, per valor de 1.000 euros, a la millor obra. Els premis aniran acompanyats de dues exposicions a les galeries d’art Pilar Riberaygua i Mama Maria, respectivament.
 
Entre els artistes internacionals destaquen noms com els argentins Rodrigo Illescas i Manuela de Miguel (fotografia), els espanyols Pilar López (pintura), Albert Negredo (instal·lació) i Alberto López Miguel (fotografia), o els francesos Gilles Rieu (pintura), Seba (grafit),  Jules Feta (fotografia) i Jacek (pintura).
Ordino Jardins d’Art vol ser una versió extensa del que ha estat fins ara el Concurs de pintura d’Ordino.Té com a objectiu promocionar artistes confirmats i donar a conèixer els qui estan en via de professionalització i promoure l’activitat turística de la zona convidant el visitant a passejar pels jardins i els indrets emblemàtics de la parròquia. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT