PUBLICITAT

Ordino

Competició entre amics

El Club Hípic Aldosa està mirant la possibilitat de disputar en un futur algunes proves fora d’Andorra

Per ALBERT CANES

Algunes de les genets del Club Hípic Aldosa, en un entrenament al camp de la Gonarda d’Ordino.
Algunes de les genets del Club Hípic Aldosa, en un entrenament al camp de la Gonarda d’Ordino. | EMILIO PRENAS
El Club Hípic Aldosa (CHA) és l’únic actualment a Andorra que està operatiu durant tot l’any, la qual cosa es nota per la seva gran quantitat d’activitat diària. 
Durant la temporada estival organitzen el Campionat d’Andorra en les categories de promoció i iniciació, i compta amb més de 80 inscrits al club que participen en les competicions. Aquest mateix cap de setmana, per exemple, es disputa l’últim dels tres concursos de salt que es fan al llarg de l’any. A part de les competicions en aquesta disciplina, també fan proves de cros i de doma. Els guanyadors en la categoria més alta, la de Promoció, del Campionat d’Andorra, els quals es donen a conèixer al finalitzar totes les competicions a l’octubre, obtenen la recompensa d’un estatge a França de tres dies per aprendre dels millors. 
 
Però a part de les competicions i els estatges, en el CHA també es realitzen excursions segons la meteorologia del dia o l’estat dels cavalls. Fins i tot, a final del curs, abans de l’aturada de l’estiu, els genets del club fan una excursió de tres dies a cavall. Aquest any es farà del 3 de juny al 2 de juliol a Tor i Òs de Civís. 
 
Els mateixos genets que fan les excursions es disputen els Campionats d’Andorra i és per això que acaba sent una competició entre amics, això sí, sense oblidar el factor de la competitivitat entre ells ja que en el fons hi ha el títol de campió del país en joc. A principis d’any cada genet té assignat un cavall, els quals són la majoria propietat del Club, que compta amb una seixantena, i es forma la relació entre les dues parts. Generalment, els genets també entrenen amb els cavalls amb els qual competeixen per agafar el tacte i la confiança entre els dos. 
 
El Club Hípic Aldosa està ara mirant de poder fer competicions fora d’Andorra. Els problemes de frontera i de transport dels cavalls han estat un impediment fins ara, però estan intentant solucionar aquest problema per conèixer el nivell respecte altres competicions fora del país. Malgrat tot, això és un projecte a llarg termini ja que és un tema que comporta algunes complicacions.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT