PUBLICITAT

Ordino

Més de 200 participants a la cursa d’orientació de Canillo-Ordino

La Trobada de germanor de les parròquies adquireix un caràcter més esportiu

Per EL PERIÒDIC

Una família que ha participat a la tercera trobada Canillo-Ordino.
Una família que ha participat a la tercera trobada Canillo-Ordino. | ANA / J. D.
La Trobada de germanor Canillo-Ordino va acollir ahir a més de 200 persones al coll d’Ordino per celebrar la jornada. Segons l’organització, ja fa anys que la trobada va adquirir un caràcter més esportiu, i encara més amb la «inclusió de la cursa d’orientació que fem abans de celebrar el dinar de germanor». En aquesta, es van preparar dos recorreguts, un amb quinze fites i un espai més ampli per fer la recerca, i un altre amb sis fites, pensat per a les moltes famílies amb infants.
 
«L’excusa de la cursa d’orientació serveix per refermar els llaços d’unió entre canillencs i ordinenc i a la vegada per recórrer un espai preciós», doncs així ho van explicar alguns dels participants. 
D’altra banda, la consellera d’Educació, Cultura i Joventut del Comú d’Ordino, Gemma Riba, va destacar el fet que hi hagués tanta gent i va celebrar que el temps hagués aguantat. «És un ambient de germanor i molt familiar», va explicar Riba, que també va recordar que Canillo i Ordino són dues parròquies «altes, de muntanya, amb gent amant de l’esport i la natura, i per això la proposta té èxit».
 
Pel que fa als canillencs, aquests també hi van coincidir. Doncs una de les participants, Núria Samaniego, va reconèixer que ella i les seves filles hi participen cada any perquè els agrada molt la muntanya. 
 
També hi havia primerencs, com la família ordinenca de José Manuel Guerra, que van aprofitar l’ocasió per fer coses en família i conèixer més gent. Un altre ordinenc, Andreu Ferrer, va explicar que malgrat haver fet altres curses d’orientació i aquesta mateixa, «les fites mai no són al mateix lloc i trobar-les sempre és complicat». Tot i que com la majoria de participants, es va mostrar encantat amb l’esdeveniment: «tot el que sigui unir gent i trobar-se per fer coses plegats ho trobaré sempre perfecte». Després de les dues curses, el dinar es va decidir traslladar a l’Edifici Pere Caus de Canillo pel risc de tempesta. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT