PUBLICITAT

Ordino

Toni Martí advoca per «reequilibrar» els comptes comunals

El cap de Govern creu que s'ha de consolidar el concepte de "solidaritat institucional"

Per El Periòdic

Antoni Martí i Consol Naudí passegen per la renovada Casa Rosell, ahir.
Antoni Martí i Consol Naudí passegen per la renovada Casa Rosell, ahir. | SFGA
El cap de Govern, Toni Martí, va defensar ahir la necessitat «de buscar un mecanisme de reequilibratge» perquè els òrgans comunals que «no disposin d’ingressos més enllà de les transferències» puguin obtenir una ingerència destinada a pal·liar les seves «dificultats» econòmiques. El dirigent va expressar la voluntat d’advocar per l’equilibri de les arques comunals a l’acte d’inauguració dels jardins de Casa Rossell, reconeixent que la idea «no té perquè ser compartida, però és un punt de reflexió interessant des del punt de vista de qui s’estima Andorra en la seva globalitat», tal i com recollia l’ANA. 
 
Els dirigents parroquials tindran l’ocasió de debatre al respecte d’aquesta «solidaritat institucional» durant la reunió que avui mateix mantindran a la casa comuna encampadana i on assistiran el mateix Martí i l’excònsol de la capital i actual ministra de Salut, Benestar i Ocupació, Rosa Ferrer. 
 
La idea que l’administració general pugui arribar a ser garant de la paritat pressupostària entre comuns es debatrà en el marc de la trobada acollida en aquesta ocasió per Encamp i en què es tractarà la reforma de competències i transferències del Govern en favor de les autoritats parroquials.
 
El cap de l’Executiu Martí va admetre que «no assolir un consens més enllà del pacte de l’última legislatura seria un fracàs» i va confiar en què els cònsols arribin a un consens en aquest sentit i que vagin més enllà «d’atrinxerar-se a la seva parròquia».
 
Els propers sis mesos, període de marge restant fins a la celebració de les eleccions comunals, s’haurien d’establir els fonaments per a l’execució del programa de «reequilibratge». Es preveu que la reforma en matèria de competències i transferències, en què s’establiria la «solidaritat» defensada per Martí, s’iniciarà un cop les bases hagin estat unificades, cosa que coincidirà amb la el nomenament dels equips comunals que perpetuïn la seva tasca després dels comissis del desembre o que entrin a conformar-ne de nous. 
 
Per ara, la cònsol menor d’Ordino, Consol Naudí, a s’ha mostrat partidària a la iniciativa proposada per Antoni Martí. 
PUBLICITAT
PUBLICITAT