PUBLICITAT

ORDINO

Tres patrulles vigilen les festes d’Ordino

La comissió de festes i la Policia coordinen la vigilància i seguretat

Per E. J. M.

Ball de festa major a Ordino.
Ball de festa major a Ordino. | EL PERIÒDIC
La festa de Sant Pere del Serrat inaugura diumenge les festes majors de la parròquia d’Ordino. Un any més, la comissió de festes del poble i la Policia s’ha posat d’acord per coordinar les mesures de seguretat nocturnes. La comissària Teresa Ferreira va recordar ahir que la vigilància s’intensifica per «prevenir alteracions de l’orde públic i actes vandàlics». Maria Espot, membre de la comissió de festes, ha demanat la col·laboració del jovent.

Durant les nits de festa, la Policia destinarà tres patrulles de dos agents, és a dir, sis efectius, per vigilar in situ l’ambient. A més, també s’intensificarà la il·luminació a les zones més fosques i amagades per evitar que els joves es concentrin per beure al carrer. La consellera delegada de Joventut del Comú d’Ordino, Eva Font, va explicar que la música s’acabarà a les cinc de la matinada, la mateixa hora en què els bars i locals d’oci nocturn han d’abaixar la persiana. A més, no es podrà servir a l’exterior begudes amb gots de vidre i es vigilarà especialment que no se serveixi alcohol als menors d’edat.

Els jardins de Casa Rossell, recent inaugurats, i d’Areny-Plandolit es tancaran per evitar brutícia i destrosses, com ja va passar en alguna festa anterior. L’enllumenat serà més intens a la zona de les escoles de secundària, al prat del Call i al rockòdrom. Totes les mesures són «per evitar trencadisses, comes etílics, baralles, etcètera», va insistir la cònsol menor, Consol Naudi. «Fa quatre anys vam tenir una festa del Roser d’Ordino molt, molt complicada», va lamentar.

Ferreira va afegir que la presència policial es mantindrà en cada festa major. La més sonada, la del Roser d’Ordino, serà del 3 al 6 de juliol, i després vindran les de Llorts, la Cortinada, Sornàs...

La policia és present a les festes majors de tot el país, coordinant-se amb les comissions de festes i els serveis de circulació. A l’avinguda del Pessebre d’Escaldes, on fa un mes un noi va ser brutalment agredit, la Policia ha intensificat la vigilància els caps de setmana amb una patrulla fixa i més freqüència de rondes.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT