PUBLICITAT

Ordino

Ordino demana un forfet per sectors i més reduït en temporada baixa

Dolsa es fixa el 30 de juliol per prendre una decisió conjunta

Per EL PERIÒDIC

Un moment del Consell de Comú d’Ordino d’ahir.
Un moment del Consell de Comú d’Ordino d’ahir. | ANA / M.C.
En la sessió de Comú d’Ordino d’ahir, es va fer especial menció als «problemes comercials», doncs com en altres sessions, aquest segueix sent un dels mal de caps principals de la parròquia. Així, en vistes a la negociació del contracte-mandat que s’estableix anualment entre SECNOA i EMAP, el Comú ordinenc va anunciar que demanarà un «preu competitiu per ser atractius». 
 
En aquest sentit, en el repartiment d’ingressos cal buscar un balanç que sigui proporcional als visitants de cada sector però també un preu d’acord a les possibilitats de cada zona, segons va assenyalar el cònsol major, Ventura Espot. D’aquesta manera, el comú vol que els esquiadors puguin adquirir un forfet únicament per al sector d’Arcalís i paguin per la zona en la que trien fer la seva estada. I és que «cal buscar fórmules per fer que el repartiment sigui proporcional a l’estada dels esquiadors», va assenyalar la cònsol menor, Consol Naudí.
 
A més, creuen que el preu per aquest forfet ha de ser més barat en temporada baixa ja que els problemes d’accés fan que entre setmana hi hagi poca gent i cal atraure a més visitants. Amb tot, cap de les dues societats es planteja deixar Vallnord, segons Espot. Ja que és una marca «molt coneguda i seria una imprudència deixar-la morir». Doncs s’espera arribar a un acord per poder implementar aquests canvis de cara a la temporada vinent.
 
Aquest seria també el tema principal que acabarà de decidir una possible llista conjunta entre CD’O i ACO, segons va declarar el cap de la minoria, Enric Dolsa. Qui també va recalcar que la seva opció és «tornar enrere amb el tema Vallnord» però veuen difícil sortir de la marca. 
 
Amb totes aquestes accions sobre la taula, la solució «no pot esperar més», segons Dolsa, perquè sinó «en un futur pròxim hi haurà problemes molt greus de finançament i de tresoreria». Doncs lamenta que «no hi hagin solucions intermèdies», però va avisar que si no hi ha acord en aquest punt, no continuaran les negociacions. 
 
A més, Dolsa s’ha fixat el 30 de juliol com a data límit per prendre una decisió sobre la candidatura conjunta, però per la seva banda, Espot ha considerat que es pot negociar fins a l’últim moment i ha confiat que trobaran una sortida per Arcalís que convenci també als Convergents. 
PUBLICITAT
PUBLICITAT