PUBLICITAT

Canillo

Els infants de Canillo volen millorar la Vall del Riu

Els joves demanen tenir un logotip per al Consell i fer viatges per conèixer el país

Per EL PERIÒDIC

Consell d’Infants a Canillo.
Consell d’Infants a Canillo. | ANA / M.C.
El Consell d’Infants de Canillo va mostrar ahir les seves propostes al comú de la parròquia, entre les quals en destaquen fer viatges per conèixer els punts d’interès del país, la millora del camí de la Vall del Riu, una cursa de salut, un espai per als nens de 13 a 16 anys, un mercat d’intercanvi de material escolar, mesures per donar a conèixer el patrimoni cultural de la parròquia o un logotip per al Consell d’Infants, entre altres. 
 
De totes les propostes, una de les que més va agradar va ser aquesta darrera, doncs com va assenyalar l’alumne de l’escola francesa, Luisiano Peña, és important «que cada vegada que vinguin els nostres companys hi hagi un logotip». Des de l’escola andorrana, la proposta que es va voler destacar va ser la del camí de la Vall del Riu. Ja que «a l’escola el vam adoptar, fa uns anys vam fer algunes millores i aquest any hi hem tornat i hem vist que quedaven coses pendents», va indicar l’alumna Iona Mulla. Per la seva banda, la seva companya Ciara va afegir que també volen fer una carrera per la salut dimarts vinent, a través del Camí de Sella, per promoure hàbits saludables. «Ens agradaria fer-la amb l’escola francesa», va explicar. 
 
A més, el cònsol major de la parròquia, Josep Mandicó, va reconèixer que els alumnes «són exigents però són demandes molt fàcils de fer pel Comú». Mandicó va valorar positivament que els infants es preocupin pel patrimoni cultural de la parròquia i «també pel passat» i va destacar que els joves «s’interessin per saber d’on venim i què podem fer amb el que tenim». D’altra banda, el cònsol ha mostrat la importància d’aquests consells per «donar veu als joves». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT