PUBLICITAT

Ordino

El vigent campió domina una Ronda dels cims amb 311 corredors

Francesc Solé portava al tancament de l’edició d’ahir gairebé la meitat dels 170 quilòmetres

Per Iván Moure

Els francesos Jêrôme Lucas i Patrick Bohard, en segon i tercer lloc, repectivament, van a la recerca del líder, Francesc Solé, ahir a la Ronda dels cims.
Els francesos Jêrôme Lucas i Patrick Bohard, en segon i tercer lloc, repectivament, van a la recerca del líder, Francesc Solé, ahir a la Ronda dels cims. | Àlex Lara
Un dels esdeveniments de l’any al Principat –si no el que més–, l’Andorra Ultra Trail Vallnord (AUTV), va donar ahir el tret de sortida a la setena edició amb la prova reina com a primera atracció, la Ronda dels cims, que va tenir un clar dominador durant tota la jornada.
 
A més, conegut per tots perquè es tracta del vigent campió: Francesc Solé. L’espanyol va trencar el grup davanter només iniciar-se la cursa amb una escapada que al tancament de l’edició encara no s’havia neutralitzat. De fet, s’estava incrementant cada vegada més en un punt en el qual portava unes 14 hores de carrera en el punt de control de la Coma Bella i estava ja a prop de la meitat del recorregut.
 
A les 7 del matí, amb el repic de les campanes de fons de l’església d’Ordino, els 300 participants de la Ronda dels cims van començar els  170km de trajecte pels cims del país els separen de la meta, amb un desnivell acumulat de 13.500m.
 
A Sorteny és on es va començar a dissoldre el grup capdavanter, fins el punt que cadascun dels nou primers classificats corria en solitari. Ivan Galván i Esteban Monje, desè i onzè, eren els primers que corrien en grup.
 
A LA CAÇA (SENSE ÈXIT) DEL LÍDER

Els francesos Jérôme Lucas i Patrick Bohard no estaven disposats a que Solé posés molta terra de pel mig i van anar a la seva recerca. Estaven vuit minuts per darrere d’ell, a 10 minuts hi havia un grup format per Guillon, Passerrat, Viola i l’andorrà Lluís Sanvicente; i a 12 minuts un quart grup amb Carles Rosell.
 
Al Pla de l’Estany la diferència entre els francesos i Solé era de dos minuts. És el més a prop que van estar d’ell. A la nit, al pas per la Coma Bella, Lucas havia perdut la segona posició després de cedir més de nou minuts respecte del darrer avituallament amb Guillon, que estava a més de 21 minuts d’un Solé que continuava incrementant les diferències de temps. Per darrera, a gairebé una hora, hi havia Sanvicente en la cinquena posició, a uns 20 minuts del quart i amb un matalàs lleument superior al quart d’hora respecte del sisè, Ressencourt. El següent andorrà era Joan Vilana, conservador d’inici que va mantenir una progressió fins creuar la Margineda en la tretzena posició, tot i que corria sol.
 
De la seva banda, un dels favorits a ocupar una de les tres places del podi, un altre andorrà com és Carles Rossell, estava anant a un bon ritme fins a la Coma d’Arcalís però a partir de llavors es va anar desinflant juntament amb el seu inseparable Bohard –van córrer junts tota la jornada– fins tancar el dia en la posició 126.
 
AVUI, AGENDA ATAPEÏDA

Ja a la nit es va afegir més salsa a l’AUTV amb el tret de sortida del Mític a les deu de la nit i del Celestrail dues hores més tard. Durant tota la nit d’ahir, doncs, van córrer més d’un miler d’herois per les muntanyes del Principat però avui s’afegeix un quart front obert: el de la Marató dels cims, que comença a les vuit del matí.
 
L’agenda del dia sembla que estarà força atapeïda a Ordino, ja que cap a les 10.30 es calcula que arribarà el primer corredor del Celestrail, al migdia ja es coneixerà el guanyador de la Marató dels cimcs i més o menys una hora més tard es viurà el moment màgic amb el campió de la prova reina.
A la tarda, més moments únics. Cap a les 15.30 s’espera el primer corredor del Mític i superades les 21.30 es viurà l’arribada de últims corredors de la Marató dels cims i el Celestrail.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT