PUBLICITAT

Ordino

CD’O vol que Vallnord actuï com una societat anònima

Dolsa assegura que el canvi atrauria a un possible inversor

Per ESTEFANIA GRACIA

Xavier Jiménez i Enric Dolsa en la roda de premsa, ahir.
Xavier Jiménez i Enric Dolsa en la roda de premsa, ahir. | TONY LARA
Convergents d’Ordino (CD’O) remarca que l’única manera que Vallnord té de seguir funcionant és «com una societat anònima, amb un sol director general, un sol balanç i una sola explotació de la societat». Doncs el cap de CD’O, Enric Dolsa, creu que s’ha de gestionar Vallnord sense diferenciar EMAP i Secnoa, i seguir uns plans únics, «no com ara que sembla que es fan competència uns als altres, quan hauria de ser tot el contrari». 
 
I és que Dolsa recorda que l’any passat, Vallnord va tenir pèrdues per valor de 3 milions, i aquest any, «n’ha tingut 2 milions 300 mil». Davant d’aquestes xifres, però, Dolsa ha confirmat que si «es canvia el funcionament de Vallnord i es fan les gestions com nosaltres creiem que s’hauria de fer», «hi ha un partner que ens ajudaria a millorar la situació de Vallnord». Tot i que Dolsa no va voler detallar el nom d’aquest possible l’inversor, sí va poder aclarir que es tractaria d’un inversos extern a Vallnord i que està segur «al 90% de que aquest ens ajudaria a reflotar-lo». 
 
Aquestes declaracions van tenir lloc ahir en una roda de premsa que CD’O va convocar per aclarir una mala interpretació , doncs el passat dijous, en la darrera sessió de Comú d’Ordino, Dolça va comentar que la millor opció era «tornar enrere amb el tema Vallnord». I el cap de CD’O, considera que es va fer una mala interpretació de les seves paraules, ja que amb aquesta frase, no es feia referència a «desfer-ho tot», sinó que es volia mostrar el desig de «tornar a l’origen». «A quan el cònsol de la Massana, Josep Maria Camps, i jo mateix, cònsol d’Ordino, amb tot el meu equip, vam decidir fer Vallnord amb la participació dins la  d’un 33% de Secnoa i un 67% d’EMAP» va remarcar Dolsa. I és que es va crear Vallnord «pensant en que havia de funcionar com una sola societat», amb un sol consell d’administració i un sol director». I «malauradament, i sense saber perquè, mai es va arribar a dur a terme aquest gestionament d’una única societat».
 
D’aquesta manera, Dolça va esmentar el desacord amb l’actual gestionament de Vallnord, i és que  ara funciona «amb dos explotacions diferenciades, Secnoa i EMAP». Per això, CD’O assegura que si no hi ha un acord amb ACO, el 30 de juliol «ens donarem la mà i cadascun seguirà per la seva banda amb les actuacions que cregui convenients».
 
Tot i això, el cap dels Convergents va recordar que ja es van fer dues reunions per discutir el tema de Vallnord i al final es va decidir «crear una comissió específica del tema Arcalís, i és el que ara hem de fer». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT