PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Un comitè paritari a BPA per negociar els llocs de treball

La idea és «garantir que totes les parts» siguin representades

Per El Periòdic

| Tony Lara
Els representants dels treballadors de Banca Privada d’Andorra i els de l’AREB van acordar ahir crear un «comitè paritari», com demanaven els primers, per negociar el futur i les condicions dels empleats del banc, segons informava l’Agència ANA.
 
Des del regulador es va proposar, però, que siguin els advocats els qui «agafin el protagonisme» de la negociació, segons va explicar un dels representants dels treballadors, Xavier Bonell. La idea és que el comitè estigui format pels advocats, representants del personal del banc i de l’AREB i del Departament de Recursos Humans de BPA, per «garantir que totes les parts hi estan representades», ha indicat Bonell.
Així doncs, seran els advocats qui decideixin qui i quants representants de cada part formen aquest comitè on es discutiran aspectes com les possibles indemnitzacions per acomiadament –que els treballadors proposen de 45 dies per any treballat amb un màxim de 30 mesos– o les condicions de recol·locació d’empleats en la nova entitat.
 
La setmana vinent, per altra part, es podria produir la primera reunió formal d’aquest nou òrgan en la qual es podrien valorar les propostes de conveni i obtenir una primera valoració del grup de treballadors que s’incorporaria a la plantilla del nou banc, el qual en teoria hauria d’estar en funcionament a finals de juliol, o ja agost.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT