PUBLICITAT

Canillo

Una exposició d’objectes que expliquen la història de Canillo

Avui la festa continua amb un concurs de salts a l’aigua, i un d’elaboració de coques

Per EL PERIÒDIC

Cartells promocionals de l’exposició inaugurada ahir a l’Edifici del telecabina.
Cartells promocionals de l’exposició inaugurada ahir a l’Edifici del telecabina. | ANA
La Festa Major de Canillo va començar aquest divendres amb el gran repic de campanes i la traca d’inici i posterior sopar i Festa del Jovent -una novetat inclosa per la Quadrilla de Canillo. Aquest dissabte va ser un dia dedicat a les activitats esportives i els infants. Ahir diumenge, però, la festa va agafar més solemnitat amb la missa de Festa Major amb les autoritats. El plat fort del dia va ser la inauguració de l’exposició ‘La memòria dels objectes’, a l’edifici del Telecabina.
La mostra permanent ha estat dissenyada, construïda i instal·lada pels guanyadors del concurs dut a terme pel Comú de la parròquia: un equip format per la Fusteria Art de Santa Coloma, la Serralleria Mundial, Mira Audiovisual i Miquel Mercè Arquitecte. Miquel Mercè, de fet va insistir que s’ha fet una «tasca de recerca important», amb la selecció d’una tercera part de les peces del Fons etnogràfic, «les més representatives de l’època a Canillo i a Andorra».
Per fer-ho, l’equip va parlar amb padrins de la parròquia i va dissenyar unes vitrines que potenciessin les peces. Ara, els objectes que quedaven guardats en magatzems del Comú tindran una nova vida, com ha celebrat la corporació comunal que va inaugurar l’exposició aquest diumenge.
Les peces es poden trobar al vestíbul de l’edifici del Telecabina, en vitrines de ferro fos seleccionat expressament i que s’ha deixat en estat natural. A part s’hi troben explicacions i banderoles informatives. Com que es pretèn que l’exposició sigui permanent però en ple hivern l’edifici reb una quantitat important d’esquiadors per aquella zona, en èpoques de màxima afluència al telecabina es poden traslladar a altres llocs de l’edifici.
A banda d’aquesta inauguració, durant la tarda d’ahir hi va haver la tradicional cercavila de gegants, que va comptar amb la presència dels de la Seu d’Urgell, Sant Julià de Lòria i els amfitrions. Les activitats destinades a potenciar la cultura popular es varen complementar amb l’actuació dels esbarts Laurèdia, de les Valls del Nord i d’Andorra la Vella, una actuació dels Castellers d’Andorra i un correfoc a càrrec de la Colla de Diables d’Andorra.El grup català Buhos va tancar la jornada amb la seva proposta musical.
La Festa Major continuarà avui dilluns amb el XIXè Concurs de cuina, enguany dedicat a l’elaboració de coques salades i dolces, i a primera hora de la tarda es disputarà el segon concurs ‘Mira qui salta!’ a la piscina del Palau de Gel, que com l’any passat, imitarà un conegut programa de televisió i premiarà el millor salt des d’un trampolí, segons informa l’ANA.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT