PUBLICITAT

CANILLO

Canillo canalitzarà la captació de la font de la Pinosa en tres anys

L’obra a la vall d’Incles costarà un total de dos milions d’euros

Per EL PERIÒDIC

La sessió extraordinària del consell de Comú de Canillo, celebrada aquest dimecres.
La sessió extraordinària del consell de Comú de Canillo, celebrada aquest dimecres. | ANA / M. B.
El Comú de Canillo ha certificat la primera fase de les obres de canalització i captació d’aigües de la font de la Pinosa a la vall d’Incles, unes obres que s’executaran en tres fases i que serviran per reforçar les actuals captacions. El cost total del projecte és de dos milions d’euros, segons es va aprovar ahir al consell de Comú celebrat a Canillo.

El conseller d’Obres i Medi Ambient, Salvador Brillas, es va mostrar confiat que les obres es podran finalitzar d’aquí tres anys. «Durant l’última legislatura hem anat una mica lents pel tema pressupostari, però la intenció és que l’any que ve es reprengui i en tres anys tenir-ho acabat», va afirmar el conseller, segons informa l’ANA.

La captació i canalització d’aigües de la font de la Pinosa a la vall d’Incles se sumarà d’aquí a tres anys a les dues captacions amb què compta Canillo, la de la Coma i la del Forn. Brillas va explicar que «alguns hiverns arribem una mica justos, ja que en èpoques de molt fred i neu es col·lapsa la captació».

El consell de Comú ha certificat la primera fase de 380.000 euros. La primera fase consisteix en fer la tirada de tub des de la corba d’Incles fins a poc més de 300 metres cap a l’interior de la vall. Les següents fases seran més costoses, ja que consistiran en perllongar la tramada de tub, a més de la captació al riu de Manegor.

AMPLIACIÓ DE CRÈDIT / D’altra banda, el Comú de Canillo va aprovar una ordinació d’ampliació de crèdit de 5.564 euros per pagar els professors de talla de fusta i dibuix de l’escola d’adults.

El conseller de Finances, Marc Casal, va aclarir que, segons la Llei, aquests treballadors s’han de contractar com a personal de relació especial perquè són persones retirades «i fins ara no teníem aquesta partida, sinó que els estàvem pagant de la partida d’eventuals».

Durant la sessió de consell de Comú també es va decidir atorgar les subvencions per a l’organització de festes majors. Les festes de Canillo rebran una ajuda de 17.995 euros, les de Soldeu, 10.260 euros, i les de Ransol i el Tarter, 6.412 euros cadascuna.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT