PUBLICITAT

CANILLO

Apadrinats una vuitantena d’inscrits a AINA

La casa de colònies acull uns 650 infants i joves durant tot el present estiu

Per JOSEP ROMERO

Un grup d’infants i joves dinant en el menjador de la casa de colònies d’AINA.
Un grup d’infants i joves dinant en el menjador de la casa de colònies d’AINA. | TONY LARA
Una vuitantena d’infants i joves que participen de les colònies estiuenques d’AINA han estat apadrinats per persones particulars del Principat, que s’estimen formar part de l’anonimat. El col·lectiu dels beneficiaris no han d’assumir cap mena de despesa, fins i tot aquells amb menys recursos econòmics que no disposen del material i de la roba esportiva més adient per participar en les activitats programades per l’entitat. 
 
Segons va explicar Mossèn Ramon Rossell, en els tres primers torns han acollit 558 nens i nenes i es preveu que en el que queda d’estiu s’arribi als 650 infants i joves. En concret, en el primer torn van gaudir de les colònies 98 nens d’entre 7 i 11 anys, en el segon ho van fer 48 nois i noies de 12 a 14 anys. En el campament dels Tamarros es van inscriure 40 joves de 15 a 17 anys. En el campament de Caina  han participat 49 també de la mateixa franja d’edat. Tots els grups estan integrats per 25 monitors.
 
Justament a partir del 18 d’agost començarà la formació per totes les persones interessades en formar-se com a educadors en el lleure a través d’un curs que tindrà una durada de 150 hores i que finalitzarà el 29 del mes vinent. 
 
Mossèn Ramon va subratllar la importància d’educar en els valors especialment entre els joves de 14 a 17 anys que «a vegades confonen festa i vacances amb disbauxa, fent pedagogia perquè entenguin que no tot si val». 
En aquest sentit es va mostrar especialment preocupat per assegurar un futur adient a les futures generacions i, per tant, «hem d’esforçar-nos per cuidar-los de la millor manera possible i hem de ser molt curosos».

Necessitats 
 
El proper divendres el cap de Govern, Toni Martí, acompanyat de alguns ministres, visitarà la casa de colònies d’AINA per conèixer com està funcionant aquest estiu i saludar als infants. Com marca la tradició els infants i els joves que passen aquestes dies a l’establiment de Canillo, lliuraran a les autoritats presents unes claus simbòliques de les set parròquies, així com els mocadors representatius d’AINA. 
 
La visita acabarà amb un dinar a la casa, durant el qual el cap de Govern i els ministres respondran les preguntes que els hi vulguin fer els joves monitors.
L’estada de l’any passat va servir per traslladar a Martí  la necessitat de tornar a asfaltar i condicionar el camp d’esports. Tot i que el Govern va mostrar la seva predisposició a assumir les reformes xifrades en uns 30.000 euros, hores d’ara, les obres d’acondicionament es van tirar endavant tot i que els diners van ser avançats per la mateixa AINA. Mossèn Ramon va indicar que el compromís de l’executiu de contribuir en la millora va ser el d’assumir un 50% de les despeses que es puguessin generar.
 
D’altra banda, una família particular va sufragar en la seva integritat aquest any el cost de les quatre cistelles de bàsquet del camp d’esports per un import de 6.000 euros. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT