PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Saboya exposa a Brusel·les les negociacions amb la UE

Luxemburg anuncia que el procès de ratificació del conveni de la no doble imposició està en curs

Per EL PERIÒDIC

El ministre d’Afers Exrerios, Gilbert Saboya, en una aparició pública del març passat
El ministre d’Afers Exrerios, Gilbert Saboya, en una aparició pública del març passat | Tony Lara
El ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, es troba aquests dies a Brussel·les amb la intenció d’exposar el contingut de les negociacions en curs, de l’Acord d’associació entre la Unió Europea i Andorra, Mònaco i San Marino. Durant el matí, i tal com va informar el Govern mitjançant un comunicat, el titular d’Afers Exteriors es va trobar amb la representant permanent de Letònia a la UE, Ilze Juhansone, a qui va agrair la cooperació de Letònia durant la seva presidència, que va tenir lloc durant el primer semestre del 2015, moment en el qual es va iniciar el període de negociacions de l’Acord d’associació. Durant la reunió, el ministre i la representant permanent van tractar temes d’interès bilateral, entre ells la perspectiva d’una propera visita oficial del ministre Saboya a Riga. 
La següent de les trobades va ser amb el representant permanent de Luxemburg a la UE, Christian Braun, país que actualment ostenta la presidència del Consell de la Unió Europea. En aquesta reunió Gilbert Saboya va mostrar els elements del principi del procés de negociació de l’Acord d’associació així com els punts més importants per a Andorra. Tant el ministre com el representant permanent van valorar molt positivament el nivell de les relacions bilaterals. Braun va avançar que el procés de ratificació del conveni per evitar la doble imposició està en curs d’aprovació a Luxemburg, procés de ratificació que s’iniciarà pròximament a Andorra.
 
Trobada i comiat amb Grippa/ A primera hora de la tarda va tenir lloc la reunió amb el director de la Cèl·lula Estratègica d’Afers Estrangers al Gabinet del ministre d’Afers Exteriors Belga, Marc Pecsteen. 
El ministre va assistir acompanyat de l’ambaixadora d’Andorra a Bèlgica, que va presentar les còpies d’estil el 17 de juliol, prèvies a la presentació de credencials. La reunió va servir per fer un repàs de les relacions bilaterals existents entre ambdós països. 
Finalment i aprofitant l’estada del ministre a Brussel·les, Saboya es va poder acomiadar de Gianluca Grippa, fins ara cap de la Divisió per Europa Occidental al Servei Europeu per a l’Acció exterior (SEAE), qui deixa les seves funcions a partir de l’1 de setembre, moment en el qual serà rellevat per Claude Maerten. El ministre Saboya li va agrair la bona col·laboració mantinguda durant aquests mesos.
PUBLICITAT
PUBLICITAT