PUBLICITAT

Canillo

Contraban i contagi d’idees

Canillo acollirà el novè col·loqui Internacional d’Estudis Transpirinencs els dies 2, 3 i 4 d’octubre

Per ESTEFANIA GRACIA

Cartell promocional del col·loqui pirinenc.
Cartell promocional del col·loqui pirinenc. | EL PERIÒDIC
Canillo acollirà el proper dos, tres i quatre d’octubre el novè Col·loqui  Internacional d’Estudis Transpirinencs sota el títol ‘Contraban d’idees’. On es tractarà el contagi, la innovació i la dissidència a través del Pirineu. 
 
D’aquesta manera, les jornades es centraran en l’estudi de la circulació de les idees i s’analitzarà els Pirineus com a espai per al flux de les idees, els diferents mitjans emprats per a la seva difusió o els personatges que han tingut més incidència en aquests processos. Igualment, els participants s’interessaran en caracteritzar com aquest fenomen ha marcat el dia a dia dels diferents territoris pirinencs i, des de l’actualitat, ponderar el triomf o el fracàs dels diferents corrents i moviments. 
 
Tot i que les jornades es desenvoluparan durant tres dies, les ponències es concentraran en dissabte dia 3 d’octubre, doncs al llarg d’aquest, es faran un total de tres conferències i una taula rodona. Aquestes a més, estaran dividides en tres àmbits. A les 10:00 hores de dissabte, es farà la primera exposició sota l’àmbit ‘Eines, mitjans i espais: diaris, llibres, migracions, fires, ateneus i casinos’. Ja cap a mig matí, a les 12:15 hores i a les 12:45, es faran dues ponències diferenciades sota l’àmbit ‘Els portadors de les idees: biografies i prosopografies’. I finalment, cap a les 18:00 hores, es realitzarà la taula rodona sota l’àmbit ‘La incidència del pas de les idees en el dia a dia’. 
 
Però durant els tres dies de col·loqui, no només es tractarà d’enriquir-se amb coneixements, xerrades, discursos i ponències, sinó que les jornades proposen altres activitats culturals i socials per endinsar-se en el tema que embolcalla els Estudis Transpirinencs. Doncs divendres a les 18:00 hores hi haurà una conferència inaugural on els integrants podran participar i dir la seva. A més, cap a les 19:30 hores es farà un taller sobre la transmissió d’idees: família, arxius i memòria personal al Pirineu. Per pair l’inici de les jornades i fer una mica de germanor, a les 21:00 hores es farà un sopar i a les 22:00 hores es podrà gaudir d’un concert de cançons tradicionals d’Andorra i Pirineu al Museu de la Moto de Canillo. Finalment, dissabte a les 10:00 hores, es farà una caminada pels voltants de Canillo i un dinar col·lectiu de cloenda. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT