PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Carmen Cervera confirma que vol el Museu Thyssen a l’hotel Valira

La col·leccionista d’art està negociant la ubicació de l’espai i el termini per inaugurar-lo

Per ESTHER JOVER MARTIN

Carmen Cervera i el seu fill Borja Thyssen, ahir a la inauguració de Land Art Andorra.
Carmen Cervera i el seu fill Borja Thyssen, ahir a la inauguració de Land Art Andorra. | TONY LARA
Tot i que és resident a Andorra des del 1992, Carmen Cervera no es prodiga molt en actes públics, prefereix la intimitat de la casa, sortir de compres o fer caminades per la natura. Amb la pròxima obertura d’un Museu Thyssen als baixos de l’hotel Valira, la baronessa Thyssen es deixarà veure molt més. «Estaré més per aquí», va confirmar ahir. L’aristòcrata col·leccionista d’art té la intenció d’obrir un museu per mostrar la seva col·lecció privada i ha confirmat que el lloc en què el vol ubicar és l’antic hotel Valira. 
 
«Ho estem tancant», va confirmar. Fa unes setmanes, la cònsol major d’Escaldes-Engordany, Trini Marín, va anunciar en una sessió de Comú que la baronessa estava interessada en els baixos de l’hotel i Cervera ho va certificar ahir. «De moment estem parlant de l’hotel Valira, i també de dates, però estem arribant a un acord. Però, sí, es farà, i estaré aquí amb tota la il·lusió, amb l’art. Espero que sigui aviat però tot depèn del que tardin en fer-ho i de les conversacions», va concloure.
 
L’hotel Valira, situat a l’avinguda Carlemany, 37, és un edifici catalogat com a bé de patrimoni cultural i, per tant, és un immoble protegit per la Llei de patrimoni cultural. La propietat de l’hotel –gestionat per Reig Patrimonia– l’està condicionant des de fa mesos per fer-hi apartaments de luxe i, des del principi, va deixar ben clar que als baixos no hi volia qualsevol negoci. I un Museu Thyssen no és qualsevol iniciativa privada.
 
La idea de Carmen Cervera no és portar a Andorra fons d’art del seu difunt marit, el baró Thyssen, que s’exposa en el fabulós Museu Thyssen de Madrid, sinó exposar el seu generós fons personal d’art. «Ja sabeu que l’art per a mi és molt important, crec que l’art uneix cors, uneix bellesa, ho uneix tot i em sento molt feliç», va remarcar ahir després de la inauguració de la primera edició de la Biennal Land Art Andorra. «És el primer any que es fa a Andorra, i és molt important i em fa il·lusió», va garantir. 
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT