PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Dificultats per exercir el vot per als residents provinents de Barcelona

La Junta Provincial Electoral de Barcelona oblida adjuntar les paperetes als sobres amb la documentació

Per A.C./M.C.

Una urna plena de sobres, de les habilitades per a la consulta celebrada el passat 9 de novembre per votar des d’Andorra.
Una urna plena de sobres, de les habilitades per a la consulta celebrada el passat 9 de novembre per votar des d’Andorra. | Tony Lara
Els catalans residents a Andorra, que prèviament habitaven a la Província de Barcelona, ho tindran gairebé impossible per votar mitjançant el correu ordinari de cara a les eleccions del proper 27 de setembre des del Principat. Un nombre indeterminat de sobres amb la documentació necessària per exercir el dret de vot a les eleccions del diumenge de la propera setmana van ser enviats, de manera errònia, sense tota la documentació que es precisa per participar d’aquesta cita històrica.
 
A l’hora de preparar els arxius que havien de rebre els catalans que es troben vivint fora del territori, l’òrgan encarregat de la tasca, la  Junta Electoral Provincial de Barcelona va deixar d’adjuntar les paperetes dins dels sobres que aportaven la resta de documentació, a la que s’havia d’afegir la personal, que cal per tal de poder participar dels comicis. 
 
El consolat general d’Espanya a Andorra, òrgan des del qual no es van voler facilitar les xifres del volum de gent afectada per aquest problema, va assegurar que ja s’havia mogut fitxa per mirar de posar solució a aquesta situació: ahir mateix es va tornar a fer efectiu l’enviament de la documentació a aquelles persones que no l’havien rebut correctament. En aquesta ocasió, amb l’afegiment de les paperetes dels diferents partits que opten a liderar el Parlament de Catalunya. Segons el previst, la nova remesa es rebrà de cara a la propera setmana. No obstant, el més probable és que el termini per a poder votar a través del correu hagi quedat exhaurit.
 
Possibilitats per als afectats/ Els catalans que viuen al Principat provinents de la Província de Barcelona que s’hagin vist afectats per aquesta qüestió poden prendre ara per ara dues decisions. La primera consisteix en esperar que les noves cartes arribin a temps per a exercir com tenien previst el seu dret a triar.
La segona opció resideix en fer-se amb una de les paperetes de la demarcació de Barcelona amb les que s’havia de votar el partit al que havien decidit donar la seva confiança. 
 
En cas que la documentació ahir reenviada de forma completa arribi a temps als afectats, aquests podran seguir el procés que se’ls havia estipulat: anar a votar personalment a l’ambaixada espanyola, que obrirà les seves portes als electorands des del proper dimecres, dia 23 de setembre, fins el divendres 25, abans no es doni pas a la jornada de reflexió. De qualsevol manera, és imprescindible que els dies habilitats per a exercir el dret de vot la persona disposi de les paperetes oficials; des del consolat espanyol van advertir que no s’hi disposarà de cap documentació de la necessària per poder votar.
 
El problema té lloc menys d’una setmana abans que s’esdevingui la cita electoral. Per ara no s’ha informat de quantes persones podrien veure’s impedides de dir la seva a les eleccions al parlament català. Sembla que els únics afectats són els catalans que provenen de la província barcelonina; aquells qui residien a les províncies de Tarragona, Lleida o bé de Girona han rebut la documentació normalment i podran desenvolupar el seu dret a votar amb normalitat els propers dies 23, 24 i 25 perquè la seva voluntat consti com la de resta de catalans que el 27 de setembre diran la seva. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT