PUBLICITAT

MADRID

El ministre d’Exteriors prepara a Madrid l’acollida dels refugiats

Andorra i Espanya cooperaran en la lluita contra el canvi climàtic

Per EL PERIÒDIC

El ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, saluda el seu homòleg espanyol, García Margallo, ahir a Madrid.
El ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, saluda el seu homòleg espanyol, García Margallo, ahir a Madrid. | EFE/ SERGIO BARRENECHEA
Ja s’ha començat a posar fil a l’agulla per a l’arribada de la vintena de refugiats sirians. El ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, es va reunir ahir amb el seu homòleg espanyol, José Manuel García Margallo, per tractar diversos temes bilaterals, entre els quals hi havia l’atenció als refugiats de la guerra de Síria.

Les accions per rebre les famílies sirianes es treballen alhora amb els ministeris d’Afers Exteriors d’Espanya i de França. De fet, l’Ambaixada d’Andorra a França va iniciar ahir el procés de coordinació de l’arribada dels refugiats. De la coordinació global del repartiment de refugiats se n’encarrega l’Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR).

D’altra banda, Saboya i García Margallo van parlar sobre l’obertura econòmica d’Andorra i el ministre espanyol es va mostrar interessat per les negociacions de l’acord d’associació amb la Unió Europea. També van parlar de l’educació i d’altres acords bilaterals i es van felicitar per les bones relacions mantingudes entre els dos països.

Saboya va aprofitar el desplaçament a Madrid per trobar-se amb el secretari d’Estat de cooperació internacional i per Iberoamèrica, Jesús Gracia, amb el qual va parlar de la reunió sobre educació i cultura que tindrà lloc a Andorra i que servirà per preparar la cimera Iberoamericana del 2016 a Colòmbia.

COOPERACIÓ EN CANVI CLIMÀTIC / Durant la jornada d’ahir també es van tancar a Madrid acords en matèria de medi ambient. La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, va firmar ahir amb la seva homòloga espanyola, Isabel García Tejerina, un Memoràndum d’Enteniment per enfortir la cooperació en la lluita contra el canvi climàtic. La cooperació bilateral serà, sobretot, tècnic i d’intercanvi d’experiències i informació, i es crearà una Comissió de Seguiment conjunta per impulsar i reforçar la cooperació i acordar les accions que es duran a terme.

Calvó i García Tejerina també van aprofitar per parlar de la cooperació en el tractament de residus ja que, gràcies a l’acord entre els dos països, Andorra pot traslladar les dues terceres parts de les deixalles que produeix a Espanya per a que siguin tractades correctament. Calvó va oferir el Centre de Tractament de Residus per a la gestió dels residus urbans generats a les comarques espanyoles veïnes.
Finalment, les ministres van comprometre’s a eliminar les traves administratives en les relacions referents als productes vegetals, com ja fan amb els productes animals.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT