PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

Cinca assegura que l’informe del Moneyval indica que Andorra es troba ja en ‘zona de confort’

L’òrgan avala els passos ferms que ha fet el país en matèria de blanqueig

Per IVÁN ÁLVAREZ

El ministre de Finances, Jordi Cinca, en una compareixença a la sala de premsa de l'edifici administratiu
El ministre de Finances, Jordi Cinca, en una compareixença a la sala de premsa de l'edifici administratiu | Tony Lara
El Moneyval, l’òrgan de control del Consell d’Europa per a la lluita contra el blanqueig de capitals i el finançament del terrorisme, va publicar l’informe en què avala els progressos fets per Andorra durant els últims tres anys, un cop el Principat ha superat la quarta ronda d’avaluacions de l’organisme europeu.
 
El ministre de Finances i portaveu del Govern, Jordi Cinca, va assegurar al respecte que Andorra «ha superat amb suficient marge» la quarta avaluació del Moneyval «com per poder considerar que ja estem en la zona confortable», en referència a l’informe publicat pel citat òrgan. Cinca, a més, va reconèixer l’existència de certes deficiències tècniques que havia posat en relleu el Moneyval, tot i insistir en que en la majoria d’aspectes clau i importants analitzats per l’organisme, Andorra ha obtingut la qualificació de compliance o largelly compliance.
 
El portaveu del Govern va subratllar que aquestes qualificacions demostren que, en el primer cas, «no hi ha res a millorar», i en el segon que hi ha «alguna cosa a millorar, però que has superat el tall amb escreix». En aquest sentit, va apuntar  que ara el Moneyval «ja no se centrarà en aquestes recomanacions de la quarta avaluació, sinó en els objectius de la cinquena». El responsable de la cartera de Finances va explicar que «ara ens hem de centrar» en la visita que membres de l’equip avaluador de l’òrgan de control per a la lluita contra el blanqueig de capitals faran a Andorra, «a finals del 2016 o a principis del 2017». Cinca va argumentar que «després de recollir informació i d’analitzar la situació d’Andorra, i després de reunir-se amb diferents agents i institucions, faran una foto de l’estat del Principat i, en funció d’aquesta foto, a finals del 2017 donaran a conèixer les recomanacions que haurà d’assumir Andorra per superar la cinquena avaluació». 
Finalment, el portaveu ha accentuat que, en aquesta cinquena avaluació, el Moneyval exigirà que Andorra demostri l’efectivitat de totes aquelles mesures que s’han anat aplicant fins ara».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT