PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

Cd’I fa un conat de trencament però encara confia en DA

Minguillón serà el cap de llista amb o sense pacte

Per JOAN RAMON BAIGES

Jordi Minguillón, cònsol major de la capital, al seu despatx del comú.
Jordi Minguillón, cònsol major de la capital, al seu despatx del comú. | Tony Lara
Coalició d’Independents (Cd’I) va donar ahir un cop a la taula, però no el definitiu. La formació comunal va deixar clar que l’actual cònsol, Jordi Minguillón, optarà a la reelecció (com publicava ahir EL PERIÒDIC), però tant en un comunicat com en les manifestacions de Rosa Ferrer, es va evitar de parlar de trencament del pacte amb DA. És més, la ministra de Salut i líder de la formació violeta va fer unes declaracions en les que confiava que aquest pacte es pugui reconduir. Unes manifestacions públiques que contrasten amb l’enuig que es viu a Cd’I per l’«incompliment» de DA i la «forma» com els demòcrates estan allargant unes negociacions que fins ara no han conduït a enlloc.
La primera decisió que ha pres Cd’I és que Minguillón anirà de número u, ignorant les reticències que hi ha en un sector del comitè local de DA, que han impedit un acord. La coalició fa aquest pas endavant en constatar que DA veta el seu candidat sense oferir cap nom, conscient a més que té a favor el pacte de les generals que, a banda de donar suport a Toni Martí, recull que Cd’I triarà el nom del cap de llista de les comunals a la capital. 
Ara li toca moure fitxa a DA: acceptar l’actual cònsol o presentar una llista pròpia. Ferrer va assegurar ahir que «tot no està trencat», i va expressar la confiança que la situació es pugui solucionar, per tal de fer «el millor per la parròquia». La ministra va declinar referir-se a què passarà al Consell General i al Govern si el pacte entre totes dues formacions s’acaba trencant.
 
Jover no tanca cap porta/ En canvi, el secretari general de Demòcrates per Andorra, Eric Jover, es va mostrar sorprès pel comunicat de Cd’I però va assegurar que «vull entendre que el posicionament no és definitiu», informa l’ANA. Per aquest motiu, va afegir que continuaran el diàleg amb la Coalició d’Independents per trobar l’atzucac a la situació i poder mantenir la coalició entre les dues formacions. Sobre la possibilitat que la decisió de Cd’I pugui afectar el Consell General, Jover s’hi va afanyar a dir que «és prematur parlar de trencaments». 
Jover va demanar temps i es va mostrat convençut que la decisió es podrà reconduir. «Les llistes es tanquen el 4 de novembre i fins llavors poden passar moltes coses», va indicar. Tot i això, el ministre es va mostrar sorprès per la decisió de Cd’I i va assegurar que des de DA «no tanquem cap porta», ja que «la nostra prioritat ha estat fins al moment mantenir la coalició perquè junts som més forts, vam arribar a uns consensos programàtics molt importants i continuem pensant que és la millor opció per a presentar-nos forts a Andorra la Vella». .
Jover va opinar que des de DA, tot i reconèixer que Conxita Marsol podria ser una bona candidata, no volen imposar ni vetar cap nom, i que han demanat el mateix a Cd’I, però que en canvi, amb el comunicat semblaria «que ells volen que el número u ha de ser Minguillón». Amb tot, des de DA van insistir que volen entendre, tot i ser un posicionament clar, «que no és un posicionament definitiu».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT