PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Les obres a la CG1, a temps per a l’allau de vehicles previst per al pont

S’han obert els quatre carrils per tal d’agilitzar el trànsit aquests dies

Per Estefania gracia

Obres públiques de la CG1 en la part final just abans d’arribar a la frontera del riu Runer.
Obres públiques de la CG1 en la part final just abans d’arribar a la frontera del riu Runer. | Tony Lara
Les previsions i els tempos de les obres de la CG1 en la part final just abans d’arribar a la frontera del riu Runer s’han mantingut segons el previst. Ja que el passat mes d’abril es va anunciar que el tram de carretera estaria lliure i amb normalitat per la Puríssima. I així ha estat, des dijous a la tarda es van obrir els quatre carrils de la via per «l’augment d’afluència en la circulació» que s’espera durant tot el pont, segons va informar ahir el cap d’obra, Mohammed Alla. 
 
Tot i això, les obres no han arribat a la seva totalitat, ja que de cara a la propera setmana, està previst fer una altra capa d’asfaltat als carrils que s’han marcat amb pintura groga de forma provisional. Però «els carrils ja restaran oberts indefinidament a la circulació», va destacar Alla. Tanmateix, el cap d’obra va assegurar que encara «haurem de fer les voravies del costat, les illes, l’enllumenat públic, la rotonda del mig, les senyalitzacions i en definitiva, els acabats, així que seguirem treballant però amb els quatre carrils oberts». 
 
La data de finalització prevista segueix sent el febrer del proper any. I segons Alla, no hi ha hagut cap contratemps que hagi entorpit o hagi causat afectacions a les obres. «Vam fer la primera fase abans de l’estiu, les desviacions i ara anem ja cap al final». 
Tot i que encara no s’ha detallat quin serà el manteniment d’aquestes obres, Alla va destacar que des del Departament de Medi Ambient es farà un concurs d’embelliment per a la zona modificada. 
 
Els turistes i propis ciutadans d’Andorra es beneficiaran de les obres públiques fetes a la CG1, però la rapida enllestida d’aquestes tasques també ha estat gràcies al dur treball dels obrers, als qui s’els ha «apretat» per finalitzar la carretera a temps. I és que el treball d’obra ha estat continu i amb poc descans, d’aquesta manera, els obrers mostren un cert descontent vers l’èmfasi i insistència amb la que se’ls ha fet treballar. 
 
Vies tancades pel pont / Diumenge sis de desembre i dilluns set, de les 18.00 a les 21.00 hores, l’avinguda Meritxell romandrà tallada a la circulació de vehicles, des de la cruïlla amb el carrer de la Unió fins a l’accés al carrer de les Canals. Serà una zona reservada exclusivament als vianants.
 
Mentre duri aquest tancament, hi haurà habilitat un carril destinat al trànsit rodat per a accedir a l’Aparcament del Trillà, entre la plaça Rebés i el carrer Doctor Molines. Els vehicles procedents de l’avinguda Príncep Benlloch i de la plaça Rebés podran circular directament cap a la plaça Guillemó. I els autobusos de transport públic de passatgers hauran d’emprar, alternativament, el carrer Prat de la Creu.
 
Mobilitat / El Servei de Mobilitat d’Andorra preveu per aquest pont de la Puríssima uns 55.000 vehicles.  Aquesta previsió s’ha fet tenint en consideració l’augment de visitants durant cada pont o període festiu. D’altra banda, la gran majoria de turistes accediran a Andorra per la frontera del riu Runer, mentre que per la del Pas de la Casa es preveu una afluència similar a la d’un cap de setmana normal, ja que a França no és festiu.
 
A més, tenint present que farà bon temps i que les estacions estan obertes, a banda de les retencions d’entrada i sortida del país, també es preveuen complicacions de pujada a pistes als matins i de baixada a les tardes. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT