PUBLICITAT

Andorra La Vella

L’ABA destaca que l’actual normativa no limita en les entrades i sortides d’efectiu

Andbank recorda que la Uifand ha publicat una norma d'obligat compliment

Per EL PERIÒDIC

La façana d’un dels edificis de l’entitat bancària Andbank.
La façana d’un dels edificis de l’entitat bancària Andbank. | TONY LARA
En relació a les notícies aparegudes en alguns mitjans de comunicació sobre els moviments d’efectiu a Andorra, l’Associació de Bancs Andorrans (ABA) ha posat de manifest que actualment «no existeixen limitacions de quantitat a les entrades i sortides d’efectiu en aplicació de la normativa vigent». 
 
Tanmateix, l’entitat ha volgut remarcat que les entitats financeres andorranes «apliquen els controls habituals per aquest tipus de transaccions per al compliment de la normativa internacional de prevenció del blanqueig de capitals». 
Així, «el sistema financer andorrà gaudeix d’unes ràtios de solvència i liquiditat especialment elevades, del 22,39% i del 66,32% respectivament», segons ha puntualitzat l’ABA. A més, l’entitat es manté amb la voluntat «ferma de treballar perquè així continuï sent, així com per vetllar pel bon govern corporatiu i per preservar la reputació de la plaça financera andorrana».
 
Retirada d’efectiu / En aquest context, Andbank ha comunicat que la Unitat d’Intel·ligència Andorrana (Uifand) va publicar el passat 3 de desembre una norma d’obligat compliment per les entitats financeres andorranes que regula la retirada d’efectiu a Andorra per prevenir el blanqueig de capitals. «La norma no fixa cap limitació a la quantitat retirada sempre que es compleixin els procediments establerts».
 
 Per aquesta raó, Andbank ha destacat que des de l’entitat bancària s’ha posat les mesures necessàries per complir amb aquesta normativa. Així mateix, l’entitat remarca que actualment Andbank disposa d’una ràtio de liquiditat del 73,38%, una xifra superior a la que tenia pel febrer de 2015.
 
A més, a finals de novembre de 2014, Andbank va comprar el negoci retail d’Inversis banco a Espanya. En aquell moment els actius d’Andbank eren de 16.000 milions d’euros, essent els actius incorporats de 5.400 milions d’euros. En l’actualitat els actius del grup Andbank són de 23.000 milions d’euros amb un creixement del 7,5% durant l’exercici, el que representa un increment de 1.611 milions d’euros. 
 
El negoci d’Inversis Banco es va incorporà a Andbank Espanya que en l’actualitat compta amb 6.975 milions d’euros, experimentant així un creixement durant el 2015 del 4,5%. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT