PUBLICITAT

Escales-Engordany

L’oposició insisteix en la manca de transparència

Els parlamentaris estan d’acord amb l’opinió ciutadana

Per LÍDIA RAVENTÓS / ESTHER JOVER

Una de les oficines de BPA
Una de les oficines de BPA | TONY LARA
Els partits de l’oposició coincideixen en afirmar que l’opinió de la ciutadania sobre el cas BPA que es recull a l’informe presentat pel Centre de Recerca i d’Estudis Sociològics (CRES) avala les crítiques que tots ells han realitzat en diferents ocasions al Govern.
 
La consellera general d’SDP, Sílvia Bonet, va explicar ahir que «l’opinió de la ciutadania és un reflex del sentiment que ja hi havia al Consell». Segons Bonet, no hi ha prou informació per saber què ha passat i si la gestió per part del Govern és o no l’adequada. El fet que moltes persones optessin per no contestar quan se’ls va preguntar per BPA mostra, segons la consellera, que «la ciutadania no disposa de prou informació per poder formar una opinió pròpia». I va concloure que «en definitiva, el que demostra és que no és un tema que veu només l’oposició, sinó que també arriba als ciutadans». 
 
En el mateix sentit s’expressava la consellera del Partit Socialdemòcrata (PS), Rosa Gili, que recordava que «no hem parat de reclamar més informació i de dir que no s’ha explicat prou tot el que ha passat». Amb els resultats, afegia, «constatem que la ciutadania comparteix els nostres neguits». Per a la consellera, ara la població «està dient el mateix», fet que els referma en la voluntat de seguir demanant més dades. Gili també va posar en relleu que «a la ciutadania no se la pot acusar de voler treure rèdit polític» i, per tant, «realment hi ha aquesta percepció [de manca de transparència]» i «estaria bé rectificar en aquest sentit». 
 
Per la seva banda, el conseller de Liberals d’Andorra (Ld’A), Ferran Costa, explicava que «ja fa temps que venim denunciant per activa i per passiva [la falta d’informació] i ara s’ha vist que no ens ho inventàvem». Costa agregava que «continuarem fent servir tots els mitjans que estiguin al nostre abast» ja que «la solució encara està per arribar».
 
Resposta de Govern/ El ministre de Finances, Jordi Cinca, va explicar que «el Govern no pot generar informació sobre els presumptes delictes que s’estan investigant» i va afegir que «l’únic que podem fer és reaccionar». Cinca també es va mostrar comprensiu davant l’opinió de la ciutadania. «Entenc que hi hagi sensació de lentitud», afirmava. I procedia «Deu mesos són molts mesos però totes les crisis similars han tardat molt a resoldre’s». Així mateix, recalcava que «entenc perfectament que la gent ho percebi lent, però no per resoldre-ho més ràpid es farà millor». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT