PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els ‘hackers’ asseguren tenir converses dels funcionaris

El Govern descarta que els atacants hagin pogut accedir a les dades

Per EL PERIÒDIC

Captura d’una pàgina de Govern durant l’atac.
Captura d’una pàgina de Govern durant l’atac. | ANA
Durant la nit de Cap d’any es va registrar un atac informàtic a les diferents plataformes oficials del Govern. Vers aquest fet, l’Executiu va descartar ahir que els hackers que van atacar els indrets online hagin tingut accés a converses o informació sensible. 
El mateix dia 1 de gener, el Govern va emetre un comunicat en què assegurava que ja havia restaurat totes les pàgines web atacades i on deixava clar que només s’havia tingut accés a la seva interfície i no a la informació o a les dades que s’hi contenien. En aquest sentit, durant el dia d’ahir va aparèixer un missatge a Internet d’aquests suposats hackers on asseguraven que encara tenien accés a aquests servidors, segons ha informat l’ANA.
 
En aquest mateix missatge, els hackers també van assegurar haver tingut accés a informacions i converses entre funcionaris i treballadors del Govern, i van citar algunes adreces web lligades a l’Executiu.  Tot i això, des del Departament de Sistemes d’Informació, s’ha confirmat que s’està investigant l’atac i que no es constata «l’accés a dades de caràcter privat ni a cap conversa entre treballadors del Govern». En aquest sentit, s’ha remarcat que «l’atac s’ha limitat al servidor web del Govern, que allotja única i exclusivament pàgines web amb continguts informatius i públics».
 
Tanmateix, des del Departament de Sistemes també s’ha destacat que s’estan aplicant «les mesures de seguretat adequades», i que aquestes «es revisen de forma contínua per tal d’adaptar-se a la realitat tecnològica». En paral·lel, la Policia manté oberta la investigació.
 
Missatge dels hackers / En el missatge aparegut ahir, els suposats hackers insistien en remarcar que l’objectiu de l’atac és aconseguir que Andorra reconegui el Sàhara Occidental. Una consigna que ja es podia llegir el mateix dia 1 de gener quan s’intentava accedir a algun dels webs governamentals atacats.
 
Altres problemàtiques/ Així mateix, durant el dia d’ahir, la pàgina web del Servei de Mobilitat i Transport Públic també va tenir controvèrsies. Ja que segons el mateix servei, «degut a problemes tècnics», les càmeres van deixar de funcionar des de les 10.30 hores del matí, un fet que es va mantenir durant tot el dia. I és que a la tarda, els tècnics encara estaven mirant d’esbrinar quina era la problemàtica que havia ocasionat tal fet. 
 
Tot i que la pàgina web era visible i algunes de les prestacions funcionaven correctament, en ocasions aquesta també es va veure pertorbada deixant d’oferir tots els serveis dels que normalment consta. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT