La Massana
La recompra de preferents de Pal-Arinsal es farà efectiva divendres
Els cònsols de la Massana cobren un sou brut de 4.600 euros
La primera recompra de les participacions preferents que van subscriure les cinc entitats bancàries del país el 2013 per rescatar la societat que gestiona l’estació d’esquí de Pal-Arinsal, EMAP, es farà efectiva divendres. Així ho va anunciar ahir després del consell de comú el cònsol major de la Massana, David Baró. La recompra es farà per un valor d’1,5 milions d’euros provinents de les transferències comunals i d’1,5 milions d’euros més per part d’EMAP. Amb aquests tres milions d’euros, els bancs passaran a tenir 16 milions d’euros de participacions preferents en lloc dels 19 que tenen ara.
Sous congelats/ Durant la sessió del consell de comú també es va aprovar la congelació de les retribucions dels diferents membres del consell –amb 11 vots a favor per part de la majoria i un en contra per part de l’únic conseller de l’oposició–, quedant així de la mateixa manera que en el mandat anterior. El conseller de la minoria, Albert Esteve, va aclarir en declaracions posteriors que «no hem votat en contra de la congelació de salaris», sinó que «el que nosaltres proposàvem era que com a mínim una part del salari fos en funció de la dedicació de cada persona» ja que «no tots els consellers tenen la mateixa càrrega».
Respecte aquest fet, Baró va recordar que ja existeixen tres tipologies de salaris diferents segons la càrrega de feina de cada conseller. Així, actualment els dos cònsols tenen un sou brut de 4.600 euros, mentre que els consellers de comú amb presidència a alguna comissió cobra 1.600 euros i els consellers sense presidència i els de la minoria cobren 1.100 euros. «Entenem que la fórmula de la distinció entre presidència o no presidència s’escau en una qüestió de responsabilitat, de càrrega i de disponibilitat», va explicar el cònsol major.
D’altra banda, la sessió també va servir per aprovar la creació de les comissions de treball pel nou mandat. En aquest sentit, Baró va destacar que malgrat que la majoria compta actualment amb 11 consellers, «nosaltres hem optat per mantenir les nou comissions permanents per tal de no augmentar la despesa de remuneracions». Cal destacar canvis en la comissió de Finances i Pressupost que es fusiona amb Competències, Transferències i Comunicació per tal de tractar globalment temes importants dins les negociacions i les taules de treball amb el Govern i els altres comuns.