PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Poca confiança dels treballadors de BPA pel traspàs del pla de pensions

Hi haurà votació amb paperetes però encara no hi ha data

Per EL PERIÒDIC

Un client de BPA intenta traure diners d’un caixer automàtic.
Un client de BPA intenta traure diners d’un caixer automàtic. | TONY LARA
El pla de pensions que tenen contractat els treballadors de Banca Privada d’Andorra amb l’entitat té els dies comptats perquè els empleats tenen decidit fer una votació per informar l’AREB de qui s’hi afegirà al traspàs al banc pont d’aquests plans de jubilació i qui no. Tot apunta a que no hi haurà suport i la majoria optarà per treure els diners.
 
L’AREB ha explicat als treballadors que tal i com figura al conveni signat amb la plantilla el passat estiu, els plans de pensions poden traspassar-los al banc pont, això és a Vall Banc, una vegada es constitueixi aquest. Les condicions, però, seran diferents a les actuals. Amb tot, ja no és això, sinó la manca de confiança, el que pot provocar que els plans de pensions acabin per quedar-se en nores una vegada els mateixos empleats optin per l’opció d’anular-los. Ara mateix cada treballador aporta al seu fons un 5% de la seva nòmina, i BPA els hi ingressa el 9%, però l’AREB va proposar que Vall Banc aportarà el mateix tant per cent que doni el treballador, però arribant a un màxim del 5%.
 
Votació pendent / Hi ha prevista una votació perquè cada treballador decideixi què farà amb el seus plans. La votació es farà pròximament però encara no hi ha una data programada, i constarà de dues paperetes, una per dir que accepta les condicions noves a Vall Banc i traspassa el pla de pensions, i una altra per dir que no. 
 
Les Hipoteques, totes de cop / Les hipoteques que hi ha a BPA seguiran el camí habitual quan es faci el canvi a Vall Banc. Tal i com són ara a l’actual Banca Privada d’Andorra es traspassaran al banc pont que es crearà. Fins aquell moment, no hi haurà cap canvi en aquest sentit. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT