PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Les imputacions no van arribar fins el 30 de novembre

El jutge Eloy Velasco va comunicar via providència que els tres directius de BPA havien passat a estar investigats pel cas

Per A. C.

La seu de la Justícia, a l’avinguda Tarragona d’Andorra la Vella.
La seu de la Justícia, a l’avinguda Tarragona d’Andorra la Vella. | EL PERIÒDIC
Els tres directius de Banca Privada d’Andorra. Santiago de Rosselló, Javier Campos i Pablo Laplana, no van ser imputats en el ‘cas Petrov’ per la justícia espanyola fins el 30 de novembre passat. 
 
Un mes després, el jutge Eloy Velasco comunicava via providència a la batlle andorrana Canòlic Mingorance que els tres directius de BPA havien passat a estar, de manera formal, investigats pel cas que afecta el ciutadà rus afincat a Lloret de Mar, que té uns dos milions d’euros bloquejats per ordre judicial al Principat (diferents societats de Kanaikin, i especialment DDC Limited tenen, en conjunt, bloquejats uns 45 milions d’euros més).
 
El fet que la justícia espanyola comuniqués pràcticament a finals d’any a les autoritats judicials andorranes la situació dels tres directius de BPA és per fonts properes a la causa curiós. La batlle havia travat molts mesos abans, gairebé a l’inici de l’esclat de la crisi bancària, els comptes dels tres bancaris i, entre altres, ho va justificar assegurant que De Rosselló i Campos estaven imputats en el ‘cas Petrov’ tal i com sostenia la fiscalia espanyola encara que no ho va sol·licitar fins al 24 de novembre i no es va acordar fins sis dies més tard. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT