PUBLICITAT

Escales-Engordany

La premsa espanyola es fa ressò de la nota del FinCEN

Destaquen l'anunci dels Estats Units de retirar les mesures contra BPA i la bona feina feta per part de l’Executiu

Per EL PERIÒDIC

Notícia de la darrera nota del FinCEN al web de La Vanguardia.
Notícia de la darrera nota del FinCEN al web de La Vanguardia. | EL PERIÒDIC
La nova nota emesa pel Departament del Tresor nord-americà informant que BPA deixava de ser sospitosa de blanqueig de capitals també s’ha fet un lloc entre les notícies dels principals diaris de l’Estat espanyol. La Vanguardia, El Periódico, El País, ABC o La Razón són alguns dels mitjans de comunicació escrits que publicaven la notícia tant en la seva versió en paper com en la digital atorgant-li major o menor importància. 
 
Tots destacaven l’anunci dels Estats Units de retirar les mesures contra BPA i la bona feina feta per part de l’Executiu que la mateixa nota recalcava. De la mateixa manera, la majoria dels diaris també feien ressò de les declaracions fetes pel ministre portaveu, Jordi Cinca, assegurant que el full de ruta escollit i implementat pel Govern era l’adequat per garantir la resolució del cas. Cal recordar que des de l’esclat de l’afer BPA les principals capçaleres del país veí han fet un seguiment de les diferents etapes per les quals ha passat el procés. 
 
Nombrosos blogs i pàgines web especialitzades també van treure la notícia el mateix divendres i van donar-la a conèixer a través de les xarxes socials, com és el cas d’Economia Digital o Crónica Global que anava més enllà i preguntava en el mateix titular quines seran les accions que durà a terme el cap de Govern, Toni Martí, després de la darrera nota del FinCEN.
 
L’agència de notícies Europa Press també comunicava tant la nota de l’agència del Tresor dels Estats Units com el document que van fer arribar ahir els accionistes majoritaris de BPA, Ramon i Higini Cierco, repassant «els punts clau» dels esdeveniments de forma cronològica i donant el seu parer sobre la nota nord-americana.
La televisió i la ràdio també han informat sobre la decisió del FinCEN. És el cas per exemple de la Televisió Nacional Espanyola o de Telecinco que, tot i no acompanyar la informació d’un contingut audiovisual, sí que notifiquen els fets a través de la seva pàgina web. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT