PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Torres desvetlla la tinença d’un compte obert a BPA

El fiscal creu que allà va ingressar diners sostrets de les Administracions

Per EL PERIÒDIC

Diego Torres
Diego Torres | EFE
L’exsoci d’Iñaki Urdangarín i un dels implicats en el cas Nóos, Diego Torres, va confessar durant l’interrogatori del judici que es va reprendre ahir, la tinença d’un compte obert a BPA. 
En el transcurs de la vista, el fiscal anticorrupció, Pedro Horrach, va mostrar diversos documents relatius a transferències fetes entre comptes de l’entramat creat al voltant de Nóos. Aquí és on va aparèixer  BPA, ja que Torres va ser interrogat per les distintes transferències que va ordenar des del compte obert a l’entitat andorrana a una altre de Luxemburg. L’acusat ho va justificar assegurant que eren «estalvis dels anys 90 que vaig decidir traslladar a un lloc més segur, de la UE, i que no fos paradís fiscal».
Segons el fiscal Horrach, però, el compte de BPA hauria servit per ingressar efectiu fons procedents de les quantitats presumptament sostretes de les Administracions. Torres, per part seva, va insistir que els diners del compte de Luxemburg es va nodrir «dels estalvis que jo tenia a Andorra i de rendiments de capital immobiliari».
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT