PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

El PS reclama les conclusions de l’auditoria dels comptes de PwC

López puntualitza que no demana dades detallades de la clientela de BPA

Per EL PERIÒDIC

De front, el conseller soicaldemòcrata Pere López.
De front, el conseller soicaldemòcrata Pere López. | TONY LARA
El conseller general del Partit Socialdemòcrata (PS) Pere López ha tramitat a Sindicatura una demanda d’informació mitjançant la qual espera poder accedir a les conclusions de l’auditoria de revisió de comptes de BPA realitzada per PricewaterhouseCoopers (PWC). El PS exigeix «transparència» en tot l’afer BPA.

López, president del grup parlamentari mixt, demana a Sindicatura que se li faciliti el document amb les conclusions de la revisió efectuada per l’empresa auditora americana, però, en cap cas, es demanen dades detallades sinó «les principals conclusions».

El conseller general ha recordat que des de la formació sempre s’ha donat suport al procés de resolució emmarcat en la Llei de l’AREB, text que «en un moment de molta tensió i malgrat el poc temps que vam tenir per analitzar-lo vam votar favorablement per sentit d’Estat». Amb tot, López va matisar ahir que «això no exclou que la nostra feina de control parlamentari ens obliga a aportar la màxima llum al debat».
El polític opina que els resultats de la revisió de comptes és «un element essencial per entendre què va passar». Per a López, «és necessari conèixer les principals conclusions d’aquesta auditoria que tants diners ha costat, per transparència i per aportar llum a què ha succeït».

El parlamentari ha fet un símil per fer entendre millor quina és la postura del PS: «Hi ha hagut un incendi que hem pogut apagar sense víctimes majors, si finalment s’obté una bona resolució de la qual sembla que estem més a prop, però cal igualment saber per què es va produir i si la manera com s’ha extingit és la correcta», va dir ahir.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT