PUBLICITAT

Madrid

Desarmada una trama societària que enviava diners a Andorra

Els implicats traslladaven el capital en helicòpter fins a diferents indrets

Per EL PERIÒDIC

Diners decomissats.
Diners decomissats. | GUÀRDIA CIVIL
En el marc de l’operació Malaspina –desenvolupada en diverses localitats de Màlaga, Cadis i Madrid– la Guàrdia Civil i l’Agència Estatal de l’Administració Tributària han desarticulat dit entramat societari que, segons l’agència EFE, va amagar presumptament 10 milions d’euros d’ingressos en quatre anys. Així mateix, es destaca que amb aquesta trama es va enviar part dels guanys en helicòpter a indrets com Andorra, Suïssa o Gibraltar.
 
Segons ha informat l’institut armat, durant l’operació s’ha detingut a sis persones de nacionalitat espanyola i romanesa. Tot i que també s’estan investigant a set possibles implicats més. 
 
Així mateix, des que es van iniciar les investigacions –l’any 2013– ja s’han intervingut un total de 550.000 euros en efectiu procedents majoritàriament de dos caixes de seguretat de diverses entitats bancàries i bens valorats en més de 50 milions d’euros (com una cinquantena de cotxes i casi un centenar d’immobles). 
 
Les sospites van començar a sorgir al voltant d’un grup empresarial establert a Marbella, Màlaga, que feia ús d’una sofisticada enginyeria societària a través de moviments entres 200 comptes bancaris diferents per amagar a Hisenda els seus guanys. 
Amb les investigacions, es va detectar l’existència d’un entramat tipus holding amb més de 70 societats, bona part d’elles interposades i administrades per testaferros que brindaven opacitat a les altres i confluïen en diverses societats establertes a Gibraltar. Per crear l’entramat, el grup es va servir de l’ajuda d’una assessoria fiscal de Marbella on es va localitzar important documentació que acredita l’existència de les matrius societàries i de la comptabilitat irregular del mateix grup. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT