PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

Una mostra sobre la història de Catalunya a través de les dones

La Biblioteca Sant Agustí de la Seu d’Urgell acull fins al 31 de març una exposició que mostra la lluita per l’oportunitat de viure

Per EL PERIÒDIC

Cartell de l’exposició.
Cartell de l’exposició. | EL PERIÒDIC
La Biblioteca Sant Agustí de la Seu d’Urgell acull fins al 31 de març l’exposició La lluita per l’oportunitat de viure: les dones durant la Segona República, la guerra, el franquisme i la construcció de la democràcia. La mostra, emmarcada dins dels actes del Dia Internacional de la Dona a la ciutat urgellenca, reconstrueix alguns episodis de la vida de les dones en el període que va des del 1931 fins al 1978, quan la democràcia espanyola començava a fer les seves primeres passes.
 
Els plafons permeten conèixer la història del país a través de la perspectiva femenina i visualitza les seves experiències i aportacions. Les imatges són un recorregut per quatre etapes: La Segona República: una oportunitat, la segona, Quan la vida perd valor. La Guerra Civil, la tercera, Quan viure és sobreviure. Franquisme i, la darrera, Construint la democràcia. Segons s’indica al fulletó informatiu, les dones al llarg dels darrers setanta anys han lluitat, estant lluitant, per alguna cosa més que les seves vides. Han lluitat, estant lluitant, per l’oportunitat de viure-les.
 
El contingut de la mostra va a càrrec de l’Institut Català de les Dones, que cedeix l’exposició a través del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT