PUBLICITAT

López situa l'entrada de bancs forans a partir de l'estiu del 2011

  • Algunes llicències es podrien començar a tramitar a l'estiu, segons el ministre
  • Entitats espanyoles, franceses, suïsses i portugueses han mostrat el seu interès
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El ministre d'Economia i Finances, Pere López, reunit amb els representants de la banca. Foto: SFG

Els primers bancs estrangers que s'implantin --o tornin a implantar-se-- al Principat podran estar operatius a partir de l'estiu de l'any que ve. Així ho va explicar ahir el ministre d'Economia i Finances, Pere López, durant una entrevista concedida a l'ACN. En les mateixes declaracions, López va defensar el procés de reformes del sector financer endegades pel Govern socialdemòcrata com a pas necessari per --entre altres raons-- augmentar la competitivitat de la banca andorrana.

El titular d'Economia i Finances va explicar que, un cop aprovada la Llei d'obertura del sector financer que el Consell General votarà dijous de la setmana vinent, la implantació d'entitats bancàries foranes serà una realitat a partir de l'estiu de l'any vinent. Segons López, les sol.licituds per a l'obertura de filials de bancs estrangers o per a la participació d'entitats estrangeres en el capital dels bancs ja existents es podrien començar a tramitar aquest estiu. Tenint en compte els tràmits d'autorització que estableix la llei, en els quals juga un paper fonamental l'Institut Andorrà de Finances (INAF), l'entrada efectiva del capital estranger al sector financer es produirà a partir de l'estiu del 2011.

López va presentar el paquet de lleis financeres i bancàries que ha impulsat el Govern i que s'estan aprovant a la Casa de la Vall com un pas imprescindible en el procés d'internacionalització de la banca an- dorrana. En aquest sentit, el ministre va rebutjar de pla qualsevol interpretació que volgués veure en els textos actuals un gest per complir l'expedient sense una voluntat real d'obertura i homologació. "A totes llums és una obertura total del sector bancari", va dir López, i va argumentar que, tot i que la llei només concedeix dues llicències per a l'obertura de noves entitats, això només és en un primer moment i que, en qualsevol cas, la participació estrangera al capital de la banca podrà arribar fins al 100%.

[email protected]Per a més informació consulti l'edició en paper.Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT