PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Goyache: «BPA era un instrument per al blanqueig de capitals»

El conseller de l’AREB creu que els clients són «víctimes col·laterals»

Per EL PERIÒDIC

Goyache, durant una compareixença al Consell General.
Goyache, durant una compareixença al Consell General. | Tony Lara
Els membres de l’AREB tenen una presència escassa en els mitjans de comunicació, però si bé la setmana passada va ser el president Albert Hinojosa qui va concedir una entrevista a la ràdio nacional d’Andorra, ahir el periòdic Cinco Días va publicar unes declaracions del conseller delegat de l’Agència, César Goyache, en les quals afirmava que BPA «era un instrument per fer operacions sospitoses de blanqueig de capitals». Així mateix, afirmava que «la grandíssima majoria dels clients» han estat «víctimes col·laterals» de tot el que ha passat en l’últim any. 
 
Segons Goyache, «no hem detectat que el banc, en el seu catàleg de productes, oferís públicament estructures de blanqueig de capitals, però era una plataforma en la qual fàcilment es podien arribar a estructurar operacions d’aquest tipus».
 
El conseller delegat de l’AREB, que en l’entrevista recorda que l’11 de maig es completarà el traspàs final dels 28.000 clients –tots, excepte els 923 de la llista negra– de BPA a Vall Banc, venut a JC Flowers, assegura també que hi ha previstos «mecanismes per impedir que de cop es produeixi una fugida massiva de clients», la qual cosa obligaria a una nova intervenció pública. Goyache, que explica també la decisió que deixarà els clients sense la totalitat dels seus diners almenys en sis mesos, ho justifica explicant també que «no es tractava de tenir bloquejat cap import per un període excessivament llarg. La intenció, per tant, és que en els sis mesos de marge es consolidi l’entitat. Goyache recorda, a més, que per garantir el procés la solvència del banc s’apuntalarà amb 27 milions més provinents de Crèdit Andorrà, Andbank, MoraBanc i Banc Sabadell. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT