PUBLICITAT

Ordino

El Cos de Banders adquireix dues bicicletes elèctriques

L’objectiu és evitar el cotxe en el major nombre de desplaçaments possible

Per EL PERIÒDIC

Dos agents del Cos de Banders provant les bicicletes elèctriques.
Dos agents del Cos de Banders provant les bicicletes elèctriques. | TONY LARA
Els Banders van estrenar ahir al matí les dues bicicletes elèctriques que han adquirit per tal que alguns dels seus desplaçaments es realitzin amb aquest mitjà de transport i no en cotxe. El director del cos, Miquel Rossell, va indicar que d’aquesta manera «evitem agafar el vehicle, sortint directament des del mateix edifici de Govern» per a fer serveis propers als nuclis urbans.

Rossell va explicar que el nou mitjà s’utilitzarà pels trams ciclables a l’entorn dels rius pel control dels pescadors, o els trams urbans entre Andorra la Vella, Santa Coloma o Escaldes-Engordany.

Segons va detallar el director del cos, les bicicletes tenen una autonomia de fins a 150 quilòmetres «amb la marxa menys favorable per l’usuari» i d’uns 80 quilòmetres «amb la més potent». Amb tot, va afegir que «també depèn de la pendent del terreny on haguem de desplaçar-nos». Els nous vehicles s’han adquirit en modalitat de lloguer per un termini de dos anys i tenen un cost per unitat de 110 euros amb el manteniment inclòs.

Per ara, els Banders utilitzaran les bicicletes durant un període de prova que durarà tota la temporada de caça. Si el resultat és exitós, la voluntat del cos és poder adquirir-ne dues més de cara a l’any 2017. La iniciativa s’emmarca en la voluntat del Ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, d’apostar i promocionar la mobilitat elèctrica. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT