PUBLICITAT

LA MASSANA

Martí nega pensar en «remodelar» el Govern i rebutja «anar més lluny»

El dirigent de l’Executiu declina parlar sobre Jordi Cinca «per no alimentar coses que ratllen la indecència»

Per MARISA DA COSTA

El cap de Govern, Antoni Martí, durant l’11ª Diada dels Agents de Circulació celebrada ahir a la Massana.
El cap de Govern, Antoni Martí, durant l’11ª Diada dels Agents de Circulació celebrada ahir a la Massana. | TONY LARA
El cap de Govern no té pensada cap classe de remodelació». És la resposta del propi Antoni Martí, interrogat pels mitjans del país sobre la possibilitat que el ministre de Finances i mà dreta del dirigent, Jordi Cinca, pugui cedir en qualsevol moment –i arrel de les informacions que els darrers dies han planat al voltant de la seva figura– el seu paper al capdavant de les finances d’Andorra. El mandatari reconeix que «el que està sortint no és agradable». Tanmateix, rebutja «anar més lluny» per tal de «no alimentar coses» que, considera, «ratllen la indecència».

Martí va renovar ahir públicament el seu suport vers el portaveu de l’Executiu quan es desenvolupava a la Massana l’11a Diada dels Agents de Circulació d’Andorra, acte on a més de desenes de funcionaris condecorats pels seus anys de servei a la ciutadania, hi van ser presents nombroses autoritats tant parroquials com de la mateixa Administració central. En aquest context, Martí asseverava escoltar «molt poc i encara menys» llegir «allò que s’amaga darrere d’interessos que van en contra d’Andorra».

Opinions sense fonament/ El dirigent demòcrata no va voler aprofundir en les informacions que les darreres setmanes han involucrat a Jordi Cinca no només en el cas dels papers de Panamà sinó que també el vincularien als anomenats diamants de sang i per les quals les agrupacions a l’oposició haurien exigit la destitució del ministre de Finances. Tot reconeixent que «el que està sortint no és agradable», Martí va recusar abordar el passat de Cinca «per no alimentar coses que vertaderament ratllen la indecència». Sí que en va deixar clar, per contra, el que ha de ser el seu futur –si més no el més immediat– reiterant que «no té pensada cap classe de remodelació» i tampoc no percep per què hauria de «remodelar res».

El rebuig de Martí a endinsar-se en la polseguera que envolta el portaveu governamental i que han portat els seus rivals polítics a demanar públicament l’actuació del cap en aquest sentit o fins i tot la dimissió per part del mateix Cinca, es fonamenta en la negativa a «remodelar» mogut per «opinions de blocs». Fent encara referència a les publicacions aparegudes en plataformes digitals, va assegurar que «escolto molt poc i encara menys llegeixo allò que s’amaga darrere d’interessos que van en contra d’Andorra». El cap de Govern no va voler tancar el tema sense abans «saludar la clarividència que han de tenir els andorrans» davant de la ingesta de comunicacions que s’estan esdevenint els darrers dies.

El cap arremet novament contra els ‘blocs’ anònims

«Jo, normalment, el que llegeixo és a tots vostès: mitjans de comunicació que donen la cara». Les informacions aparegudes últimament en plataformes de suport digital van conduir ahir al cap de Govern a arremetre novament contra les «opinions» que apareixen «en blocs», els quals ja va acusar anteriorment de fer les vegades «d’altaveus teledirigits». Martí va defensar, d’aquesta manera, els mitjans «creïbles» que contribueixen al «foment d’una democràcia diversa a partir de les opinions que tenen uns i altres». Per últim, el dirigent demòcrata va fer referència a «altres formes de fer política» per assegurar que «nosaltres ens dediquem a l’essencial» i que des del Govern «el que fem, com no pot ser d’una altra manera, és dins de la seriositat».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT