PUBLICITAT

ordino

500 castellers celebraran la Diada dels Pirineus a Ordino

Els Minyons de Terrassa i els Pallagos del Conflent són les colles convidades a l’esdeveniment

Per El Periòdic

La Colla Castellera d’Andorra aixeca un pilar en una actuació.
La Colla Castellera d’Andorra aixeca un pilar en una actuació. | Tony Lara
Els Castellers d’Andorra seran els amfitrions de la segona Diada dels Pirineus –primera que se celebra a Andorra–, que aquest dissabte reunirà fins a 500 castellers a Ordino provinents de la colla andorrana, dels Pallagos del Conflent i dels Minyons de Terrassa. El president de la Colla Castellera d’Andorra, Juli Peña, va explicar ahir que «serà un cap de setmana casteller total», ja que hi haurà dos dies d’activitats festives per als participants. 
 
Els andorrans confien fer «la millor actuació de la nostra història», tot i que encara no s’atreveixen a intentar carregar un castell de set, una estructura que sí provaran els castellers de la Catalunya Nord. Els Minyons de Terrassa, que actualment lideren la classificació castellera gràcies a les seves últimes actuacions, intentaran, probablement, un castell de nou. El que sí garanteixen els de Terrassa és una estructura de vuit.
 
La cita castellera serà a la plaça Major d’Ordino, a les cinc de la tarda, i Peña espera que la plaça «es quedi petita» per als castellers i aficionats que vinguin a gaudir de la diada. Per tot plegat, serà «una de les cites castelleres de l’any» a Andorra, va assegurar Peña, i més tenint en compte que la colla andorrana intentarà oferir la seva millor actuació. De moment, com que encara els «tenim molt verds», va argumentar Peña sobre els castellers, la colla no s’atrevirà amb una torre de set però sí té previst carregar «una torre de sis, el cinc de sis i un tres de sis per sota», segons informa l’ANA.
 
La colla andorrana segueix treballant per fer-se un lloc dins el món casteller. El plantejament és intentar participar en dues o tres actuacions l’any «de nivell bo», amb colles destacades, i muntar-ne una vintena més de locals. Aquest dissabte, uns 120 castellers de la colla andorrana intentaran fer història un any i mig després de posar-se en funcionament.
 
Cita castellera / La diada castellera dels Països Catalans es va celebrar l’any passat a l’abadia de Sant Miquel de Cuixà, a Prada de Conflent, i enguany tres colles dels tres territoris (Catalunya Nord, Principat d’Andorra i Principat de Catalunya) es reuneixen a Ordino.
 
Per la Diada dels Pirineus s’han programat activitats durant tot el cap de setmana. Dissabte, abans de la cita a la plaça d’Ordino, s’oferirà un dinar per als participants, i al vespre està previst un sopar popular que espera aplegar més de 400 castellers. Per diumenge, la colla amfitriona ha previst portar els castellers fins als llacs de Tristaina, on també es podria aixecar algun castell.
 
La Colla Castellera d’Andorra continua fent-se un nom entre les colles amb tradició.

L’Andorrà de l’Any 2015, premi per a la colla/ La Colla Castellera d’Andorra ha guanyat l’edició d’enguany del premi Andorrà de l’Any 2015, el certamen organitzat per EL PERIÒDIC. Per al president i cap de colla, Juli Peña, el guardó suposa «un reconeixement a la tasca social» i, a més, «ens consolida al país com a entitat social i cultural». El president dels castellers va destacar que el que vol la colla és que «la gent se’n senti orgullosa», com fan quan porten el nom d’Andorra per les places de Catalunya. 
 
L’entitat es va gestar durant el 2014 i l’abril del 2015 va ser batejada per la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya. La colla ha aconseguit aglutinar més de 200 persones de totes les edats, des dels 4 als 70 anys. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT