PUBLICITAT

La llei sobre la creació de noves entitats financeres no contemplarà autoritzacions provisionals ni aplicació gradual

  • S'eliminen les quotes que fixaven que durant el primer any només es podien atorgar un màxim de dos permisos
  • No s'accepten l'esmena dels reformistes que demanava que sigui el Govern qui tingui la potestat de denegar una sol·licitud


L'informe de la Comissió Legislativa de Finances i Pressupost sobre el  Projecte de llei de règim d’autorització per a la creació de noves entitats operatives del sistema financer andorrà posa de manifest que s'han acceptat les esmenes encaminades a suprimir el principi de gradualitat en l'obertura del sector i l'existència d'autoritzacions provisionals o prèvies. En canvi, no s'ha acceptat l'esmena dels reformistes que demanava que sigui el Govern i no l'INAF el que tingui la potestat d'autoritzar o denegar una sol·licitud, previ informe d'aquest organisme. Aquest serà un dels temes que centraran el debat el pròxim 3 de juny, quan amb tota probabilitat s'aprovarà la llei.

Amb la supressió del principi de gradualitat, s'eliminen les quotes que fixaven que durant el primer any només es podien atorgar un màxim de dues autoritzacions per a la creació d'entitats bancàries. Segons el grup parlamentari reformista, aquesta gradualitat només generava 'incertesa i inseguretat jurídica'.

Pel que fa al règim d'autorització provisional o prèvies, la Comissió ha acordat substituir-lo per un procés de sol·licitud en dues fases, que en total, fixen un termini màxim de divuit mesos perquè l'INAF instrueixi l'expedient i emeti la corresponent resolució.

EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA


Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT