PUBLICITAT

La Seu d’Urgell i Oliana s’incorporen al Liceu a la Fresca

‘La Bohème’ es projectarà en pantalla gegant divendres

Vila i els representants municipals, ahir al Liceu.
Vila i els representants municipals, ahir al Liceu. | EFE
El pati de la Biblioteca Sant Agustí acollirà divendres vinent, a les deu de la nit, la projecció en directe des del Gran Teatre del Liceu de l’òpera La Bohème, de Giacomo Puccini. Aquesta iniciativa cultural, d’entrada gratuïta, s’emmarca en el programa Liceu a la Fresca, que ahir va presentar el conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Santi Vila, i el director general del teatre, Roger Guasch. L’acte també va comptar amb l’assistència de l’alcalde de la Seu, Albert Batalla, juntament amb bona part de representants dels municipis del país que participen en la iniciativa.
Gràcies a la proposta Liceu a la fresca, els urgellencs podran gaudir a l’aire lliure i en pantalla gegant, de la producció La Bohème, transportada al voltant del 1930, cent anys després de l’original, essent una representació «fresca, molt teatral i en un marc escenogràfic força tradicional». L’obra és «molt indicada per a la seva projecció i per a acostar l’òpera fins i tot als menys coneixedors del gènere».
En el marc d’aquest programa, la reconeguda òpera també es podrà veure a Oliana, a les 22 hores, a la plaça Mossèn Tàpies, amb una explicació prèvia a les 21.15 hores.
La Bohème és un dels símbols universals del gènere i es troba entre les òperes més representades al món. L’obra de Puccini consta de quatre actes, amb llibret de Giuseppe Giacosa i Luigi Illica, basat en Scènes de la vie bohème, d’Henry Murger. Es va estrenar l’1 de febrer de 1896 al Teatro Regio de Torí i va arribar al Liceu de Barcelona el 10 d’abril de 1898. A partir d’aleshores, el principal teatre català ha acollit un total de 257 interpretacions d’aquesta òpera.
L’acció se situa al barri Llatí de París, centre de la vida bohèmia de poetes i artistes, que lluiten per obrir-se camí a la capital francesa. Quatre joves hi comparteixen unes golfes miserables, però les privacions i la gana no minven les seves ganes de viure, d’enamorar-se i de fruir amb alegria dels bons moments que se’ls presenten. Mimí i Rodolfo s’enamoren, però malgrat ser feliços junts, ell trenca la relació amb l’excusa del coqueteig de Mimí. La realitat, però, és que ella està molt malalta i se sent culpable perquè la seva vida austera l’ha fet empitjorar.

La Bohème que es podrà veure a la Seu d’Urgell és una producció de l’English National Opera i la Cincinnati Opera amb l’Orquestra Simfònica i Cor del Gran Teatre del Liceu. Compta, entre altres, amb Eleonora Buratto en el paper de Mimí, Olga Kulchynska – guanyadora de l’edició 2015 del Concurs Tenor Viñas– interpretant Musetta i Saimir Pirgu fent de Rodolfo. La Direcció Musical és de Marc Piollet, la direcció d’Escena i Coreografia de Jonathan Miller i l’Escenografia i el Vestuari d’Isabella Bywater. Conxita Garcia dirigeix el cor i Òscar Boada el cor infantil.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT