PUBLICITAT

El Festival Càtar oferirà més de setanta activitats aquest estiu

La iniciativa es planteja com un itinerari cultural pels pobles del Camí dels Bons Homes

Presentació al castell de Castellbò del Festival Càtar del Pirineu.
Presentació al castell de Castellbò del Festival Càtar del Pirineu.
El castell de Castellbò va ser ahir l’escenari de la presentació del programa de la 21a edició del Festival Càtar al Pirineu Català, que consta de més de 70 actes públics en 12 poblacions de quatre comarques: l’Alt Urgell, el Berguedà, la Cerdanya i el Pallars Sobirà. A l’acte hi van assistir el president del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Jesús Fierro; el president de l’EMD de Castellbò, Antoni Navinés; la gerent del Consell Regulador del Camí dels Bons Homes, Karina Behar; i els tècnics de Patrimoni i Cultura del Consell Comarcal, Carles Gascón i Isidre Domenjó.
El Festival Càtar al Pirineu Català, es planteja com un itinerari cultural pels pobles del Camí dels Bons Homes i és una excel·lent oportunitat per endinsar-se en la història i conèixer, d’una manera lúdica, la doctrina càtara, descobrir el territori, paisatges i camins que els càtars catalans van contemplar durant la seva vida.
Concerts de trobadors i joglars,  danses, poesia, mercats de l’època medieval, demostracions d’oficis de l’Edat Mitjana, excursions pel Camí dels Bons Homes, tallers d’elaboracions artesanals, visites teatralitzades, cercaviles i xerrades sobre la temàtica medieval són algunes de les propostes per a l’estiu, segons ha informat el Consell Comarcal alturgellenc.
En el cas de l’Alt Urgell, les activitats es desenvoluparan novament a Josa de Cadí i a Castellbò, dos dels més importants focus de difusió del catarisme al vessant sud del Pirineu. A Josa, el 7 d’agost, la novetat més destacada serà un concurs popular de declamació de poesia del trobador Guillem de Berguedà, a més de degustacions de delicadeses del Cadí i el Pedraforca i un taller de danses medievals dirigides per Pep Lizandra, informa RadioSeu.

visita al castell / A Castellbò els actes tindran lloc el dia 13 d’agost al vespre i el 14 durant tot el dia. D’especial interès serà la visita guiada al castell medieval, perquè es donaran a conèixer les troballes aparegudes com a resultat de les excavacions arqueològiques que la Diputació de Lleida hi ha fet enguany.
D’altra banda, l’espectacle medieval Cercamón d’aquest estiu es representarà per primer cop a Castellbò, els dies 19 i 20 d’agost, prenent així el relleu de Costoja i Vilamitjana. En aquest cas, es presentarà una versió «cinematogràfica» de l’obra i es commemoraran els 20 anys de representacions.

Comenta aquest article

PUBLICITAT