PUBLICITAT

Barcelona

Ausàs adquireix el tercer grau, només haurà d’anar a la presó a dormir

La mesura es pren després d’haver complert una quarta part de la condemna

Per EL PERIÒDIC

judici a Jordi Ausàs.
judici a Jordi Ausàs. | ACN
L’exconseller de Governació i exalcalde de la Seu d’Urgell, Jordi Ausàs, va rebre ahir la confirmació del tercer grau penitenciari amb relació a la condemna que està complint per contraban de tabac. Això significa que, des d’aquesta setmana, ja només haurà d’ingressar a la presó per anar-hi a dormir, segons ha informat el diari Segre.
 
La mesura s’aplica després d’haver complert una quarta part de la condemna i consisteix en l’ingrés al Centre Obert, destinat als intern que només estan obligats a pernoctar a la presó. Pel mateix cas també van ser condemnades d’altres persones, entre les quals un caporal de la Guàrdia Civil, que compleix una pena de cinc anys de presó.
 
Fonts del centre penitenciari també han explicat al rotatiu lleidatà que en la decisió també hi ha influït la «conducta impecable» mostrada fins ara per Ausàs durant el primer any de compliment de la sentència, de quatre anys, que li va imposar el Tribunal Suprem. 
Durant les setmanes anteriors, l’expolític urgellenc ja havia gaudit d’alguns permisos de cap de setmana, els primers des que el tribunal, a petició de la Fiscalia, va revocar la decisió del Departament de Justícia de concedir-li el règim obert anticipadament la tardor passada. 
 
Els fets / Al juny del 2014 l’Audiència de Lleida va condemnar a quatre anys de presó Ausàs. L’autoritat jurídica el va condemnar pels delictes de contraban de tabac i participació en grup organitzat. 
 
A més, la sentència va considerar provat que Ausàs es va dedicar a aquesta activitat delictiva des de l’estiu del 2010, quan encara era conseller de Governació, fins al juliol del 2012. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT